23 Nisan konuşma metni! Öğretmen, öğrenci, okul müdürü 23 Nisan konuşması

Okullarda okunan 23 Nisan Çocuk Bayramı günün anlam ve önemini belirten konuşma metni yakından takip edilmekte. Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu bayram için hazırlanan için hazırlanan makaleden yararlanabilirsiniz. İşte, 23 Nisan Çocuk Bayramı günün anlam ve önemini belirten konuşma metni…

23 Nisan 1920, Türk milletinin her daim iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olarak bilinir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk buna binaen 23 Nisan 1924 tarihinde 23 Nisan’ı günün bayramı olarak kutlanmasına karar vermiş ve bu bayramı tüm Dünya çocuklarına armağan etmiştir.

23 NİSAN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ BELİRTEN KONUŞMA METNİ

Sayın Müdürüm, değerli meslektaşlarım, sevgili veliler ve bugüne anlam katan aydınlık yüzlü çocuklarım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına hoş geldiniz.

Çocuklar şarkı söylerken

Kanatlanır gökyüzüne

Melek olur.

Çocuklar şarkı söylerken

Sarı saçlı mavi gözlü bebek olur.

İşte bu yüzden dünyanın bütün çocuklarını getirin buraya, kimi bir dere kenarından, kimi bir orman gölgesinden, kimi kentin kalabalık sokaklarından, kimi el değmemiş dağlarından yurdumun, kimi vatanına hasret, kimi anasına babasına, kimi mutluluktan azade, kiminin değmemiş sevgiye eli, kimi durmadan horlanırken, kimi bambaşka dünyalar yaratır hayalleriyle. Getirin bütün çocukları.

Bugün 23 Nisan. Egemenlik ulusundur diyerek dünya liderlerine örnek olmuş, çocuklar karşısındaki o mağrur duruş, o boyun büküş, o çocukluğunun yaşayamadığı her gününü küçücük yüreklere emanet etmekte hiçbir beis görmeyiş Mustafa Kemal'in en önemli özelliğidir... Teşekkürler ATATÜRK'ÜM

Çocuklar çocuklarımız bakmaya doyamadığımız, kıyamadığımız, alın terimiz, geleceğimiz, umudumuz, yarına hazırlayıp yanında yöresinde beklediğimiz, incinmesinden korktuğumuz, ayımız, yıldızımız, gündüzken güneşimiz, yapamadıklarımız, yaptıklarımızdan daha fazla istediğimiz, üstüne titrediğimiz, arkasından kokusunu içimize çektiğimiz getirin bütün çocukları, bayramları var bugün. El ele gönül gönüle, zararsız, ziyansız büyüttüğümüz o çocukları getirin. Hiçbir kaygı yaşamadan özgürce yaşasınlar, sıkıntı çekmeden geleceğe hazırlansınlar diye gözüne baktığımız, hiçbir hain el değmesin diye uğraştığımız çocuklarımızı getirin buraya. Bugün 23 Nisan. Ülke liderlerinin birçoğuna mücadele anlayışı ve devlet adamlığıyla örnek olmuş hala da örnek olmaya devam eden Atatürk'ün küçücük yüreklerin, ağız dolusu çocuk gülüşlerinin önünde sevgiyle eğilişinin adıdır 23 Nisan. TEŞEKKÜRLER ATATÜRK'ÜM

Çocuklar şarkı söylerken

23 Nisanlarda

Pırıl pırıl saydam kanatlı

Kelebek olur.

Çocuklar şarkı söylerken

23 Nisanlarda

Dillerinde, gözlerinde

Yüreklerinde yalnızca

Bir dilek olur.

Sevgili çocuklar,

Sizler bizim geleceğimizsiniz. Uygar, mutlu bir dünya ve aydınlık yarınlar sizlerin iyi, bilinçli bireyler olarak yetişmenizde saklıdır. Sizlere bugünlerinizi armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK'e gönülden teşekkür etmek demek onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürümek demektir. Yolunuz aydınlık, yüreğiniz insan sevgisiyle dolsun. Hepinizin bayramı kutlu olsun.

Kaynak: Eğitimhane

23 Nisan konuşma metni! Öğretmen, öğrenci, okul müdürü 23 Nisan konuşması ile ilgili etiketler 23 Nisan konuşma metni
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.