23 Kasım Ardahan'da okullar tatil mi?

Kış mevsimine girmemiz sebebiyle kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Vatandaşlarımız 23 Kasım Perşembe günü okullar tatil mi, sorgusunu aratıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı şiddetlenerek devam ediyor. Arhadan, Kars, Erzurum, Karabük, Konya, Eskişehir, Bolu ve Niğde'de okulların tatil olması bekleniyor...Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava durumu raporuna göre Türkiye'nin belli bölgeleri yoğun kar yağışı içine girecek. Kötü hava şartlarında okula gitmek istemeyen öğrenci ve veliler gözünü gelecek resmi açıklamalara çevirdi. Peki, 23 Kasım Ardahan'da okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili olacak? Valilikten son dakika açıklaması var mı? Detaylar haberimizde...

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Arhadan, Kars, Erzurum, Karabük, Konya, Eskişehir, Bolu ve Niğde'de okulların tatil olması bekleniyor... 23 Kasım Ardahan'da okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili olacak? Valilikten son dakika açıklaması var mı? Detaylar haberimizde...

4_2

ARDAHAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ardahan_5_gAnlAk

UYARI YAPILDI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON OLAYI UYARISI: Bu gece (22.11.2017 Çarşamba gecesi) İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

2_3

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleri hafif kar yağışlı 6

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 15

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 13

Adana: Parçalı ve az bulutlu 17

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 11

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10

HANGİ İLLERDE OKULLARIN TATİL EDİLMESİ BEKLENİYOR?

Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bitlis, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Tokat, Sivas, Amasya, Yozgat, Kastamonu, Çorum, Karabük, Çankırı, Ankara, Kırklareli, Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri illerinde 23 Kasım perşembe günü okulların tatil edilmesi bekleniyor. Fakat illerin valiliklerinden henüz resmi bir açıklama yapılması. Konu ile ilgili son dakika okulların tatil olması duyusu gelmesiyle birlikte haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

1

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batı bölgelerin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

TRAKYA’DA KAR BEKLENİYOR

Salı ya da çarşamba günü giriş yapması beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar Trakya’dan başlayarak hızla düşüşe geçecek. Sıcaklıktaki düşüş, hafta ortası yurt genelinde hissedilecek. Hafta ortası sıcaklıkların kar değerlerine inmesiyle birlikte yağmur şeklindeki yağışlar Trakya’da ve özellikle yüksek kesimlerinde kara dönmeye başlayacak. Trakya kesimi dışında Marmara’da diğer şehirlerin yüksek kesimleri ve Batı Karadeniz’in yüksek kesimleri ile İç bölgelerde yağışların kar şeklinde düşme ihtimali mevcuttur. Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, havaninotlari.com internet sitesinde yer alan değerlendirme dikkat çekti.

İşte model verilerindeki kar olasılığına dikkat çeken o değerlendirme: “Son günlerde bu modellerde 20-23 Kasım gibi İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimali var. Tabii ki kesin bir şey söylemeyiz ancak modellerde görünen bu. Önümüzde yaklaşık 10 gün olduğu için ‘kar yağacak’ demek bilimsellikten uzak olur, ancak kasım ayı içinde İstanbul'da kar ihtimali görmek de ilginç.”

İSTANBUL'A DA KAR DÜŞEBİLİR

Salı ya da çarşamba gecesi İstanbul’un yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülebilir. Şehir merkezi açısından ise meteorolojik modeller çeşitli tahminlerde bulunmaktadır. Model verilerinin büyük bir kısmı soğuk havanın sınırda kalacağını ve bu sebepten dolayı şehir merkezinde yağmurlu bir havanın olacağını belirtmektedir.

HAVA DURUMU

Bazı modellerde ise düşük bir ihtimal de olsa şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceği belirtilmektedir. İstanbul’da kuvvetli rüzgarla birlikte hafta ortası sıcaklıkların gündüz 6-7 derecelere, gece ise 2-3 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

23 Kasım Ardahan'da okullar tatil mi? ile ilgili etiketler Ardahan Kar tatili Son dakika okullar tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.