23 Ekim altın fiyatları belli oldu!

23 Ekim 2017 altın fiyatları belli oldu. ABD ile olan vize krizinin yumuşamasına rağmen altının yükselişi sürüyor. Yatırım yapmak, birikim yapmak ve yakınlarına hediye almak isteyen vatandaşlarımızın oldukça merak ettiği gram altın fiyatları bugün düşüşte. Peki bugün gram altın kaç lira? Çeyrek altın kaç lira? Pazartesi günü gram altın fiyatı ne kadar, çeyrek altın ne kadar? Altın yine yükseliyor mu? Çeyrek altın ve gram altın ne kadar? 23 Ekim Pazartesi güncel altın fiyatları...

23 Ekim 2017 altın fiyatları belli oldu; yatırım yapmak isteyen, birikim hedefi olan vatandaşlar altının son durumunu yakından takip ediyor. Yalnızca yatırım amaçlı değil; düğün ve törenlerde de hediyelik eşya olarak nitelenen çeyrek altın kültürümüzde yeri olan nesnelerden biri. Peki, altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? 23 Ekim 2017 altın fiyatlarını sizler için derledik...

14012016_altin_6502

GRAM ALTIN

ALIŞ: 151,68

SATIŞ: 151,71

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ: 241,98

SATIŞ: 247,46

YARIM ALTIN

ALIŞ: 482,45

SATIŞ: 494,92

TAM ALTIN

ALIŞ: 970,95

SATIŞ: 995,15

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 995,00

SATIŞ: 1.015,00

11052016_altin_650

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

altin1

ALTIN NEDİR?

Kimyada Au sembolü ile gösterilen, parlak sarı renklerde, metal grubuna ait bir elementtir. Kolay tepkimeye girmemesi özelliğiyle bilinen altın, havadan ve sudan etkilenmez. Bu nedenle asla paslanmaz, renginde kararma olmaz. Saf halinde ise oldukça yumuşak olmasından ötürü, kolaylıkla işlenip; şekil verilebilir değerli bir metaldir.

Altın günümüzde takı olarak kullanılmaktan ziyade bir yatırım aracı olarak görülmektedir. Kimi zaman getirisi çok olabilir kimi zaman da yatırımcılarını çok üzer. Önceleri sadece sarı renklerde kullanılırken; şimdilerde beyazı ve kırmızısı gibi çeşitleri bulunur ve bu türleriyle takılara ayrı bir güzellik katar. Altının geçmişinin M.Ö 3000’li yıllara ve Eski Mısır’a dayandığı bilinmektedir. Bu kadar eski zamanlarda kullanılmaları ve sık tercih edilmeleri, kolay işlenebilmesi ve çokça bulunmasına bağlıdır.

Günümüzde altın fiyatları, piyasaları oldukça ilgilendirir çünkü üzerine en çok yatırım yapılan araçlardan bir tanesidir. Dolar fiyatının değişikliği de altın fiyatını dolaylı olarak etkilemektedir.

Bununla beraber rağbetin çok olması, piyasadaki altın azlığı gibi durumlar da altının fiyatını dolaylı olarak etkilemektedir. Şimdilerde yatırım aracı olarak kullanılan altın geçmiş zamanlarda para olarak kullanılmaktaydı. Bunlar dışında altın birçok endüstriyel alanda da tercih edilmektedir.

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.