23 Aralık Ehliyet Sınavı soruları! MEB 2017 Ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarını yayınladı mı?

23 Aralık ehliyet sınav soru cevapları MEB tarafından açıklandı mı? Ehliyet sınavı 2017 yılının son snavı olarak 23 Aralık'ta gerçekleşti. Ehliyet sınavı yorumları merakla araştırılıyor. Ehliyet sınavı zor muydu kolay mıydı? Sürücü adayları ehliyet soru ve cevaplarını A,B,C,D kitapçık türüne göre öğrenebilecek. T.C numarası ile MTSAS ekranına giren sürücüler ehliyet sınav sonuçlarını bu hafta içinde öğrenecekler. Milli Eğitim Bakanlığı her sene Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarını merkezi olarak düzenliyor. Kursiyerler 2017 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 70.00 (yetmiş) TL MTSKS ücretini anlaşmalı bankalara yatırıyorlar. Sınava giren adaylar çıktıktan sonra heyecanla ehliyet sınav yorumlarını araştırmaya başlıyorlar. Ehliyet sınav başvuruları alındıktan sonra adaylar 23 Aralık'ta sınava girdiler. 2017'nin son ehliyet sınavı olan 23 Aralık Ehliyet sınavı soruları yayınlandı mı? Sorular nasıldı?

23 Aralık ehliyet sınav soru cevapları MEB tarafından açıklandı mı? Ehliyet sınavı 2017 yılının son snavı olarak 23 Aralık'ta gerçekleşti. Ehliyet sınavı yorumları merakla araştırılıyor. Ehliyet sınavı zor muydu kolay mıydı? Sürücü adayları ehliyet soru ve cevaplarını A,B,C,D kitapçık türüne göre öğrenebilecek. T.C numarası ile MTSAS ekranına giren sürücüler ehliyet sınav sonuçlarını bu hafta içinde öğrenecekler. Milli Eğitim Bakanlığı her sene Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarını merkezi olarak düzenliyor. Kursiyerler 2017 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 70.00 (yetmiş) TL MTSKS ücretini anlaşmalı bankalara yatırıyorlar. Sınava giren adaylar çıktıktan sonra heyecanla ehliyet sınav yorumlarını araştırmaya başlıyorlar. Ehliyet sınav başvuruları alındıktan sonra adaylar 23 Aralık'ta sınava girdiler. 2017'nin son ehliyet sınavı olan 23 Aralık Ehliyet sınavı soruları yayınlandı mı? Sorular nasıldı? Ehliyet sınav yorumlarını sizler için derledik...

Ehliyet soruları cevapları yayınlanmadan önce adaylar sınav yorumlarına bakarak tahmini puanlarını hesaplama çalışıyorlar. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi, fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması gibi durumlarda sınav geçersiz sayılıyor. 2017 yılında MEB tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri doğrultusunda Trafik Mevzuatı Komisyonu tarafından ehliyet alacaklar için uygulanacak teori sınavı soruları, değiştirildi. Bakanlıkça, ehliyet sınavı soru havuzuna eklemeler yapılarak sayı 3 bin 250'ye yükseltildi.

MEB'in soru havuzu geliştirme çalışmaları devam ederken, soru sayısının yükseltilmesi, farklı soru teknikleri ve şekilli soruların eklenmesiyle sürücü adaylarının daha önceki sınavlarda çıkmış sorularla karşılaşma ihtimali de düşürüldü. Ehliyet sınav yorumları ile ilgili merak ettiğiniz birçok bilgi haberimizde sizlerle.

safdas

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAV YORUMLARI

Ehliyet sınav yorumları yapıldıkça haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ebrar Karagül: Kardeşim Büşra Develi ile aynı sınıfta ehliyet sınavına girmş. Televizyonda gördüğümüzden falan dehşet güzel sinirim bozuldu abla diyor.

Mecnur Dinckol?: Ehliyet sınavı var diye geldik ilkyardımcı olarak çıktık

MUSTAFA ŞAHİN?: 55 yaşında ehliyet sınavına giren amcanın gözetmene rüşveti. 10. Kez sınava giriyorum bana yardım et sana çulluk getireyim

Sena: inşallah ehliyet sınavını geçmişimdir geçtiysem fişşeeqq gibi olurum, üzülsem bile arabamda üzülürüm

ESTELA? Korkmaz: Arı Mayalı kurşun kalemimle ehliyet sınavına girdim umarım ciddiye almışlardır beni

Furkan KARA?: Şu ehliyet sınavında full çekenleri ÖTV den muhaf tutun meselaaaa.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracı çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

a. Kursiyer Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen şartları taşımıyorsa ve 11 inci maddesinde istenilen belgeleri tamamlamamışsa,

b. Kursiyer teorik eğitimini tamamlamamışsa,

c. Mevcut 4 (dört) teorik ve 4 (dört) uygulamalı sınav hakkını kursiyer doldurmuşsa,

ç. Sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir doktor raporu olan veya Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sayılan diğer mazeretlerini belgelendiren kursiyerin rapor ve diğer mazeret bilgileri, sınav tarihinden itibaren ilk 5 (beş) iş günü içerisinde Özel MTSK Modülüne işlenmemişse,

d. MTSKS takvimine uygun olarak gönderilen doktor raporu olan veya diğer mazereti olan kursiyerler için 1 (bir) sınav hakkı işlenmemişse, kursiyerin başvurusu geçersiz sayılacaktır.

rwerw

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır. Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır. Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir. Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Direksiyon sınavından başarıyla geçenler, stajyer ehliyet sahibi olurlar. Stajyer ehliyet alan sürücüler 2 yıl içerisinde 75 ceza puanına ulaşmazsa, normal ehliyetlerini alabilirler. 75 ceza puanına ulaşan adayların ehliyetleri alınır ve psiko-teknik teste girerler. Ardından ehliyet alabilmek için, yeniden sürücü kursuna kayıt olarak ehliyet sınavına girmeleri gerekir.
Ceza puanı yazılmasına neden olan durumlardan bazıları; kırmızı ışık ihlali 20 ceza puanı, emniyet kemerinin takılmaması 15 ceza puanı, hız limitlerinin üzerinde gidilmesi 15 ceza puanı, ehliyet belgesi sınıfının dışında araç kullanımı 20 ceza puanı ve ehliyetin sürücü yanında olmaması 5 ceza puanı getirir

SINAV SORULARI YENİ MEVZUATA UYGUN OLARAK GÜNCELLENDİ

Ehliyet sınavı soruları yeni mevzuata göre güncellendi. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yönetmelik değişiklikleri doğrultusunda Trafik Mevzuatı Komisyonu tarafından ehliyet alacaklar için uygulanacak teori sınavı soruları, güncel öğrenim programlarına uygun olarak yeniden düzenlendi ve farklı soru teknikleri ile görsellerden faydalanılarak yeni sorular oluşturuldu.

Bakanlıkça, ehliyet sınavı soru havuzuna eklemeler yapılarak sayı 3 bin 250’ye yükseltildi. MEB’in soru havuzu geliştirme çalışmaları devam ederken, soru sayısının yükseltilmesi, farklı soru teknikleri ve şekilli soruların eklenmesiyle sürücü adaylarının daha önceki sınavlarda çıkmış sorularla karşılaşma ihtimali de düşürüldü.
Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

23 Aralık Ehliyet Sınavı soruları! MEB 2017 Ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarını yayınladı mı? ile ilgili etiketler MEB Ehliyet sınavı 23 aralık ehliyet soru ve cevapları ehliyet sınavı zor muydu 23 aralık ehliyet sınavı soruları yayınlandı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.