22 Nisan Dünya Günü Google Doodle Oldu! Dünya Günü Nedir, Ne Yapılır?

Dünya Günü 2022 Google ekranına taşındı. Her yol 22 Nisan'da kutlanan Dünya Günü, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla kutlanan bir gündür. İlk olarak 1969 yılında gündeme gelen Dünya Günü doodle ile de hatırlatıldı. Peki Dünya Günü Nedir, ne yapılır?

22 Nisan Dünya Günü Google Doodle oldu. 22 Nisan Dünya Günü iklim değişikliği ve çevre kirliğine dikkat çekmek amacıyla 1969 yılından itibaren kutlanıyor. Dünya Günü'nün giderek öneminin arttığı günümünzde biz de bu özel günün detaylarını araştırdık.

DÜNYA GÜNÜ 2022 NEDİR?

İlk olarak John McConnell tarafından San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerilen özel gün kutlama fikriyle çevresel tehditlere dikkat çekmak amaçlanmıştır.

Dünya Günü 2022 Googlea doodle oldu Dünya Günü nedir, nasıl ortaya çıktı

Çevre sorunlarına büyük tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçti. Böylece çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

22 Nisan Dünya Günü Google Doodle Oldu! Dünya Günü Nedir, Ne Yapılır? ile ilgili etiketler Google doodle dünya günü dünya günü nedir dünya günü tarihçesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.