22 Kasım KPSS ortaöğretim sınavı olacak mı? ÖSYM sınavları nasıl yapılacak?

22 Kasım KPSS ortaöğretim sınavı olacak mı? ÖSYM sınavları nasıl yapılacak sorularının yanıtı haberimizde. Koronavirüs vaka sayılarının artması sonrası alınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı yeni kısıtlama kararları sonrası ÖSYM tarafından yapılan sınavların nasıl yapılacağı sorusu da gündeme geldi.

KPSS ortaöğretim sınavı iptal mi edildi? ÖSYM sınavları nasıl yapılacak sorularının yanıtı haberimizde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kısıtlama kararları akabinde ÖSYM tarafından organize edilen sınavların nasıl yapılacağı adayların en çok merak ettiği konulardan oldu.

22 KASIM KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI İPTAL Mİ?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede kısıtlamada istisna kapsamına olan kişiler de belirtildi .

Buna göre, 

"ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri" denildi. 

Yani KPSS sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenmeyecek.

GENELGE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanacak.

İçişleri Bakanlığınca Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni Kovid-19 tedbirlerinin uygulanması için valiliklere gönderilen genelgede, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbirin uygulamaya alındığı anımsatıldı.

 

22 Kasım KPSS ortaöğretim sınavı olacak mı? ÖSYM sınavları nasıl yapılacak? ile ilgili etiketler ÖSYM KPSS
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.