22 il için yeni kısıtlamalar geliyor

Türkiye'de koronavirüs vakaları yeniden 22 bin sınırını aşmış durumda. Üstelik uzmanlara göre bu 3. dalganın pik noktası bile değil. Vaka artışlarına bağlı ağır hasta ve vefat sayıları da yeniden yükselişe geçti. Hal böyle olunca vaka ve hasta yükünün arttığı illerde yeni tedbirler gündeme geldi. Özellikle de vaka sayılarının çok yüksek risk kategorisine çıktığı 22 il için yeni tedbirler yolda. Bu tedbirlerin ise ramazan ayında hayata geçmesi bekleniyor. İşte o tedbirler...

Türkiye'de koronavirüs salgınında 3. dalgada hergün kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Pazartesi günü açıklanan tabloya göre 22 bin 216 kişi daha virüse yakalandı. Son 5 günde 100 binden fazla vaka tespit edilmesi ve artış trendinin süreceğine ilişkin beklentiler yeni tedbirleri de gündeme getirdi. Özellikle de 13-19 Mart illere göre vaka haritasında çok yüksek riskli iller kategorisine çıkması muhtemel iller için ek tedbirler gündeme gelecek. 

22 İL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritasında çok yüksek riskli illerin sayısı yaşanan artışlar sonucunda 1 ay içerisinde 17'den 39'a çıktı.

Nisan ayının ilk haftasında açıklanacak haftalık vaka sayısını gösteren haritada muhtemelen bu 22 il de çok yüksek riskli iller kategorisine girecek. İşte o haritanın açıklanması ile birlikte aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi kalabalık nüfusu olan iller için şu an 17 ilde uygulanan tüm kısıtlamalar yeniden hayata geçecek.

EK TEDBİRLER RAMAZANDA DEVREYE GİRECEK

Bu illerde 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde ramazanda yeni kısıtlamaların başlaması kaçınılmaz olacak.

İLK OLARAK RESTORAN VE KAFELER KAPANACAK

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Kocaeli'nin de bulunduğu 22 ilde ramazan ayı içerisinde restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler, bayrama kadar yeniden paket servise geçmek zorunda kalacak.

6 SINIF İÇİN YENİDEN UZAKTAN EĞİTİM

Ortaokul 5, 6, 7 ve lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze yapılan eğitim ise tekrar uzaktan yapılmak zorunda kalacak. Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan iller için de bu gün kısıtlama uygulaması yeniden başlayacak. 

'ZİYARETLERE SON VERELİM'

Vakaların düşürülmesi için uyarılarını sürdüren uzmanlar ise özellikle akraba ve eş dost ziyaretlerinin etkilerine dikkat çekiyor.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, "Bu süreçte akraba, taziye ziyaretleri yapmayalım. Yakınlarımızla telefon üzerinden görüntülü görüşelim.

Çift maske önemli bir tedbir: Restoran ve kafelerde geçirdiğimiz süreyi kısa tutalım ve kalabalık mekânlarda çift maske takalım" dedi. 

Uzmanlar bu kurallara uyulması halinde virüsün yayılmasının önleneceği, yeniden kısıtlama günlerine dönülmesinden uzak kalınabileceğini ifade ediyorlar.

22 il için yeni kısıtlamalar geliyor ile ilgili etiketler İstanbul tedbir kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.