22 günlük Kemale öksüz kaldı

Savaş meydanında Azerbaycan ordusu karşısında tel tel dökülen Ermenistan ordusu sivillere yönelik katliamlarına devam ediyor. Ermenilerin Berde'ye yaptığı son saldırıda kente 22 gün önce doğum yaptığı için kontrole gelen Mirzalıyeva ile babası misket bombalarının hedefi olarak vefat etti. 22 günlük Kemale'yi öksüz bırakan saldırıda 21 sivil vefat etmişti.

Ermenistan'ın çarşamba günü Berde kentine gerçekleştirdiği saldırıda, 22 gün önce doğum yapan 25 yaşındaki Tukazban Mirzalıyeva ile babası Çerkez Mirzalıyev de vefat etmişti.

Berde kentine doktor muayenesine giderken misket bombalarının hedefi olan genç kadının küçük kızı Kemale 22 günlükken öksüz kaldı. 

22 günlük Kemale öksüz kaldı

Saldırıda hayatını kaybeden Tukazban Mirzalıyeva ve babası Mirzalıyev, Çelebiler Köyü'nde yan yana defnedildi.

Kemale'nin babası Elçin İsmailov, eşi ve kayınbabasının ölüm haberini Terter'deki cephe hattındayken alarak hemen eve döndü.

22 günlük Kemale öksüz kaldı - Resim : 2

İsmailov, çatışmaların başlamasından sonra 27 Eylül'de cepheye gittiğini, 8 Ekim'de kızı Kemale'nin doğumu üzerine yeniden eve geldiğini belirterek, "Eşimi sadece 1 gün doğum yaptıktan sonra gördüm ve tekrar cepheye döndüm." diye konuştu.

Eşi Mirzalıyeva ile okulda tanıştıklarını anlatan İsmailov, 2 yıl nişanlı kaldıktan sonra 2015'de evlendiklerini ifade etti.

22 günlük Kemale öksüz kaldı - Resim : 3

İsmailov, uzun süre çocuklarının olmadığını belirterek, "Geçen yıl tüp bebek tedavisi için tüm Azerbaycan'daki hastaneleri gezdik. Eşim hamile kaldı ve Kemale adında henüz 22 günlük olan bir kızımız dünyaya geldi. Çok sevinmiştik. 5 yıldır bu anı bekliyorduk." diye konuştu.

Kızı Kemale'nin annesini tanıyamayacak olmasının kendisinde dayanılmaz bir acıya yol açtığını vurgulayan İsmailov, "Şimdi kızım öksüz büyüyecek. Annesini kokusuna bile doyamadan kaybetti. Onun ne suçu var." ifadesini kullandı.

22 günlük Kemale öksüz kaldı - Resim : 4

İsmailov, geride eşinin kızıyla bir tek kare fotoğrafının kaldığını söyleyerek, "Annesinden kalan tek yadigar bu." dedi.

Ermenistan'ın çarşamba günü Berde kent merkezine misket bombasıyla saldırması sonucu 21 sivil vefat etmiş, 70 sivil yaralanmıştı.

(AA)

22 günlük Kemale öksüz kaldı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Berde misket bombası Tukazban Mirzalıyeva Elçin İsmailov
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.