21 Temmuz'da Yunanistan ile savaştan dönüldü!

Türkiye'nin üzerine Akdaniz'de baskı kurmaya çalışan Yunanistan, 21 Temmuz'da Türkiye ile savaşın eşiğinden döndü. Kardak krizinden daha ciddi bir durum olarak nitelenen restleşmede Erdoğan tereddüt etmedi. Yunan Başbakanı korktu, mesele Almanya'nın araya girmesi ile son buldu.

Oruç Reis'in Meis Adası'nın 180 kilometre açıklarında yaptığı keşif, Yunanistan'ı delirtti. Araştırma gemisi hareketine başlayınca Yunan jetleri havalandı. Türk F-16'ları da tam 2.5 saat Meis üzerinde uçtu. Normalde 3-5 dakika süren uçuşların bu kadar uzaması adalarda yaşayanların da dikkatinden kaçmadı. Sözcü'nun haberine göre Alman basınına konuşan Meis Adası Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Achladiotis, “Böyle bir şey hiç görmedik. Bu uçuşlar hep bir kaç dakikada biterdi” dedi.

TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Olaylarda gerilimin yükselmesi üzerine Yunan donanması harekete geçti. Salamis Deniz Üssü'nden yola çıkan Yunan savaş gemileri Doğu Ege'ye yola çıktı. Türkiye, en sert cevabı verdi. Aksaz'dan 18 savaş gemisi Meis'e hareket etti. Türkiye, uluslararası hukuka göre de haklıydı, çünkü Adalar'ın münhasır ekonomik bölgeleri yoktu.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI PANİĞE KAPILDI

Yunanistan Başbakanı Miçotakis korku içinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'i aradı. Merkel, Erdoğan'ı aradı ve “diplomasiye şans verilmesini” rica etti. Sıcak çatışmaya dakikalar kala harekât durduruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın, Merkel'in Dış Politika Danışmanı Jan Hecker, Yunanistan Başbakanlık Diplomasi Bölümü Başkanı Eleni Sourani bir kez buluştu. Diplomatik çözüm için tekrar görüşme kararı alındı.

21 Temmuz'da Yunanistan ile savaştan dönüldü! ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Savaş Kardak gerilim kardak kayaklıları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.