21 Mart Koç Yeniayı

Astrolog Hande Güç Onur yazdı...

21 Mart 2023'te tam da bahar ekinoksunda, saat 17.22'de, Koç Burcunun 0 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Yeniaylar zaten başlangıç enerjisi taşır ama Koç Burcunda olması ve 0 derecede gerçekleşmesi, yani ilk derecelerde gerçekleşmesi bu etkiyi  pekiştirecek. Koç burcunda, ateş elementi ve öncü grupta bir yeniay neleri anlatır bize dersek, öncü ve ateş etkisiyle hızlı başlayacak olaylar, gündemler diyebiliriz ve başlatıcı tetik enerjisi yoğun olacak diye biliriz. Koç Burcu astrolojide, mücadele, savaş, rekabet seven aynı zamanda dürtüsel, spontane, enerjik, cesur, mert, cömert, özgüvenli, açık sözlü, aceleci, sabırsız bir yandan da saf ve çocuksu bir yapıyı gösterir. Gölge yönü ile de egosantrik, patavatsız, fanatik, kavgacı, hırçın olabilir.  Koç Burcu bu özellikleri itibariyle, askerleri, savaşları, enerjiyi, öncülük eden kişileri, liderleri, komutanları, yangınları, çatışmaları, kavgaları, grevleri, sporcuları sembolize eder. Vücudumuzda ise kafa bölgesi ve yüz ile ilintilidir. Yani karşımıza çıkacak konu ve kavramlar bunlarla yakın ilintili olacaktır.

21 Mart Koç Yeniayı

Yeniay Kerb sabit yıldızıyla kavuşum halinde gerçekleşiyor. Bir sınır yıldızı, sınırlarını bilmemek ve çelişkilerle ilintili. Tecrübe kazandırıcı, kişiyi ilişkilerde ilerletici özellikleri de var bu yıldızın. İlişkilerde çizgilerin, sınırların dışına çıkmakla alakalıdır. Güneş ve Ay bu yıldız ile kavuşumdayken otorite figürlerinden gelecek çelişkiler, anne ile duygularla ilgili yaşanan çelişkiler de söz konusu olabilecektir. Liderlerden gelecek sınırları aşabilecek gündemler de yaratabilecektir. Aldatma ve aldatılma ile de ilintilidir duruma göre.

T.C. ye göre çıkardığımız an haritasında yükselen Terazi Burcunda yer alıyor ve Yeniayın da 6. eve yerleştiğini görüyoruz. Terazi diplomasinin burcudur. İlişkiler, ortaklıklar, açık düşmanlar, hukuki süreçler, adalet ve eşitlikle ilintilidir. 6. ev ise bireysel anlamda sağlık, hizmet alıp verdiklerimiz, rutinlerimiz, iş ve ev ortamımız, evcil hayvanlarımız gibi sembolikler içerirken mundane astrolojide; salgın hastalıkları, halk sağlığını, işçileri, çalışanları, sağlık çalışanlarını, ordu hareketlerini, deniz kuvvetlerinin hareketlerini, güvenlik güçlerini, memurları vurgular.

Bu durumda Yeniay bize işçilerin, çalışanların, hizmet verenlerin, sendikaların adalet  arayışları için bir takım girişimlerini, ayaklanmalarını gösterebilir bizlere. Hak hukuk ve adalet kavramlarını sorguladığımız gündemler getirecektir önümüze. Konu sağlık da olabilir, evcil hayvanlar da. Başak etkisiyle başladı süreç aslında hayvanlarda da, deprem bölgesinde de salgın gündemi yarattı. Yine salgın başlangıcı vurgusu devam ediyor. Bu alanlarda alınan yeni kararlar, kanuni girişimler söz konusu olabilir. İşçi haklarını, sağlık çalışanlarının haklarını, bu konularda yeni kanuni düzenlemeleri, ordumuzla ilgili kavramları bu 15 gün sıkça duyabiliriz.

 21 Mart Koç Yeniayı - Resim : 2

Açık düşmanların sınır aşımı ve askeri alanda atılacak gündemler getirebilir. Neptün kavuşumu deniz sınırları ihlalini vurguluyor olabilir. Bir liderle ilgili üzücü haber alabiliriz.

 Yeniay Neptün kavusumlu ve Mars kareli yerleşmiş durumda. Kurtulamadığımız Mars Neptün karesi hala hakim. Geçen hafta çok detaylı yazdım oradan da okumanızı tavsiye ederim. Kısaca denizler, sıvılar, sulardan, kimyasallardan gelecek tehlikelere karşı dikkatli olun. Gıda, sıvı, ilaç, alkol  zehirlenmelerine, alerjilere, ateşli hastalılara, düşük bağışıklığa karşı tedbirli olun. Sel, taşkın, deniz depremleri, yanardağları... Trafikte seyahatlerde de temkin. Fazla idealize ettiğiniz otorite figürlerinden zarar görebilirsiniz. Gözlerin perdeli algının sisli olduğu etkiler devam ediyor. Halsiz, enerjisiz, yönsüz, depresif hissediyorsanız normal ve geçecek. Yine patlamalar, yangınlar, deniz kazaları gibi riskler de var. Gökyüzünde Koç stelyumu varken acele hreketlere, ani tepkilere, dürtüsel ani kararlar vermeye yatkın olabiliriz. Oysa yöneticisi, yeniayın da yöneticisi olan Mars Neptüne ve Yeniaya kare. Bu bize yanlış adımlar, sakarlıklar, kazalar ve yaralanmalar olarak dönebilir. Aldığımız dürtüsel kararlar için sonradan üzülebiliriz. Merkür de orada ve kare halde olduğu için algımız son derece sağlıksız halde. Hatta süreç bize başlangıçlar noktasında ikilemler getirebilir ve seçim yapmamızı güçleştire de bilir. Hem sabit yıldız, hem de açılar bu vurguyu pekiştiriyor.

Bir diğer  önemli ve kadersel kavuşum da KAD, Juno ve Venüs'ün 5 derece Boğa'daki kavuşumu hatta 7 derecedeki Vertex de dahil olmak üzere kavuşuyor olmaları. Bu görünüm, kadersel karşılaşmaları, birliktelikleri, ciddiye yönelecek ilişkileri ve evlilikleri gösteren bir kavuşumdur.  0-10 derece Boğa, Oğlak, Başak burcunda gezegenleri olanlar, bu burçların ilk 10 gününde doğmuş olanlar için kadersel karşılaşmalar, birliktelikler getirebilir. Ama ilişkilerde saplantı, takıntı tuzağına düşmemeye dikkat. Bu bazılarınız için bir takım finansal anlaşmalar, ortaklıklar, ödüller olarak da çalışabilecektir.

Bir diğer boyutuyla da kavuşum toprak burcunda ve Sheratan sabitinde olduğu için, toprakta hareketlenmeye de sebep olabilir, orta şiddetli depremler yaşatabilir.

Geçmişten geleceğe aldığımız yolda önemli güncellemeler ve dönüşümler yaşayacağımız bir döneme giriyoruz. Plüton Kova burcuna geçmeye hazırlanırken düğümlerin ortasında konumlanmış durumda. Mars ile 150 lik açıda, kazalar, yangınlar, patlamalar, terör eylemleri, bir diğer anlamıyla da güç zehirlenmesi, tavır ve davranışlarda baskıcı, manipülatif olma haline karşı uyarıyor. Türkiye'nin ayı ile kavuşuma giderken, kadınlara, sanatçılara yönelik şiddet haberleri gibi üzücü gündemler, halkla ilgili gergin konular yaratabilecektir. Ekinoks günü bu konumun görülmesi halk üzerindeki baskı ve zorlukların bir yıl boyunca etkisini göstereceğini de belirtiyor. Gizli kapaklı kalmış konular gün yüzüne çıkabilir bu süreçle. Bunlar bir takım mafyatik yapılara dair gündeme bomba gibi düşen haberler de olabilir.

 Jupiter de Chiron ve Vesta ile kavuşuma devam ederken, Uranüs ile partil sextilde. Bir takım adanmışlıklar üzerinden şifalanma ve dönüşme; bazı  kısır döngülerden çıkabilme etkisi veriyor olacak.  Atalar köklerle ilgili çalışmalar, derinlerinizde yatan korkular, bunların ilişkilerinize olan yansımaları hakkında açılımlar yaşayabilirsiniz. Şifa bu yolla gelebilir...

 

Diğer Yazıları