2036'ya kadar başkanlık ülkeyi karıştırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2036’ya kadar görev yapabilmesine olanak sağlayacak olan anayasa değişikliği protesto edildi. Polis, izinsiz olarak yapılan protestolara katılan 130 kişiyi gözaltına aldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Putin karşıtı yüzlerce kişi sokağa döküldü. Putin'in 2036 yılına kadar görevde kalmasını sağlayacak olan anayasa değişikliğini protesto eden göstericiler, halk oylamasının iptal edilmesi için imza topladı.

POLİS MÜDAHALEDE BULUNDU

Protestocular, gösterinin ardından Petrovka Sokağı'nda bulunan Rusya İçişleri Bakanlığı binasına yürüdü. Yürüyüş esnasında göstericilere müdahale eden polis birçok kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, gösterilerde yaklaşık 130 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

2036'ya kadar başkanlık ülkeyi karıştırdı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde de anayasa değişikliğine karşı izinsiz protesto gösterisi düzenlendi.

Putin'in 2036'ya kadar devlet başkanlığı yapmasına imkan sağlayan ve ülkenin siyasi sistemini değiştiren anayasa değişikliğini kapsayan referandum 25 Haziran ile 1 Temmuz arasında yapılmıştı.

2036'ya kadar başkanlık ülkeyi karıştırdı ile ilgili etiketler Rusya protesto Vladimir Putin Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.