2024'te LGS Kalkacak mı? LGS Sınavı Kalkacak mı?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öğrencilerin aldıkları puanla Fen Lises, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yerleşme hakkı kzandığı sınavdır. LGS sınavının kalkacağı yönündeki iddilar da öğrencileri araştırmaya sevketti. Peki 2024'te LGS kalkacak mı? LGS Sınavı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve Öğrencilerin kazandıkları takdirde istedikleri liselerde okuma imkanı veren Liselere Geçiş Sınavı (LGS), konuları ve müfredatı sınav soruları ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır. 2024 yılında sınavın kaldırılacağı iddiaları sonrası öğrenciler de internette araştırmalara başladı.

2024'te LGS kalkacak mı?

Liselere yeni eğitim modeli hakkında yapılan son açıklama eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a aitti. Ancak Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavının 2024 yılında yapılacağını ilk söyleyen de bakan Selçuk'tu.

Fakat resmi olarak LGS sınavının 2024'te kaldırılacağı yönünde bir açıklama henüz yok.

 

2024'te LGS Kalkacak mı? LGS Sınavı Kalkacak mı? ile ilgili etiketler LGS
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.