2023 YKS ne zaman? YKS tarihleri 2023

Üniversiteye girişte uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 takvimine yönelik araştırmalar şimdiden yapılıyor. Önümüzdeki yıl hayallerindeki üniversiteye yerleşmek adına YKS sınavına girecek olan adaylar büyük bir heyecanla 2023 YKS sınavının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, 2023 YKS ne zaman? YKS tarihleri 2023! Ayrıntılar haberimizde... 

Her yıl binlerce öğrenci hayallerindeki üniversiteye kayıt olabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na giriyor... Yeni yıla girmemize çok kısa bir süre kala 2023 YKS tarihleri büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, 2023 YKS ne zaman? YKS tarihleri 2023! Ayrıntılar haberimizde... 

2023 YKS ne zaman? YKS tarihleri 2023

2023 YKS SINAVI NE ZAMAN? 

ÖSYM, milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği haberi duyurdu. ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 17-18 Haziran 2023'te yapılacak.

YKS SINAVI NEDİR?

YKS, üniversiteye girişte YGS ve LYS yerine gelen Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak bilinen yeni sistemin adıdır.

Yeni sistem ile birlikte adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giriyorlar. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır.

1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT)

2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT)

3. Oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak geçmektedir.

1.oturum olan TYT sınavına herkes girmek zorundadır. Bu oturumdan yeterli puan alanlar 2. ve 3. oturumlara girmeye hak kazanıyor.

Yeni düzenleme ile birlikte tüm 2 yıllık önlisans bölümleri TYT, 4 yıllık lisans bölümleri ise AYT, 4 yıllık dil bölümleri de YDT sınavı ile alım yapacak.

2023 YKS ne zaman? YKS tarihleri 2023 ile ilgili etiketler ÖSYM YKS
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.