2023 Şubat ayı işsizlik maaşında dikkat çeken fark! En düşük ve en yüksek işsizlik maaşı rakamları açıklandı!

2023 yılı için asgari ücretin belirlenmesinin ardından işsizlik maaşı ve kıdem tazminatında da en düşük ve en yüksek oranlar belli oldu. İşsizlik maaşında şubat ayı farkı ise dikkat çekiyor. O ücretler 8 bin lirayı buldu…

Yeni yılın gelmesiyle birçok ücrette artış yapıldı. Bu ücret artışları arasında asgari ücret aynı zamanda birçok farklı ücretin de belirlemesini sağlıyor. Başta işsizlik maaşı olmak üzere kıdem tazminatında da tavan ve taban ücretler açıklandı.

Şubat ayı itibariyle işsizlik ödeneğinden yararlanacak kişiler için Şubat farkı da ortaya çıktı. Yüzde 54,66’lık zam sonrasında brüt asgari ücrete 10 bin liraya kadar yükseldi. Söz konusu oranların belli olmasının ardından en düşük işsizlik maaşı da belli oldu.

2023 KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılında asgari ücretin belirleyici olduğu en önemli kalemlerden biri kıdem tazminatı oldu. Özellikle EYT’nin de gündeme gelmesinin ardından kıdem tazminatı hesaplaması en sık araştırılan konular arasında yer alıyor.

Ocak ve Temmuz 2023 döneminde kıdem tazminatı hesaplamasında en yüksek 19 bin 982 TL tavan ücret uygulanacak. Bu kapsamda 10 yıl çalışan bir kişinin alacağı kıdem tazminatı miktarı 153 bin 710 TL’den, 199 bin 820 TL’ye çıkıyor.

2023 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 Şubat ayı işsizlik maaşında dikkat çeken fark! En düşük ve en yüksek işsizlik maaşı rakamları açıklandı!

Asgari ücrette yapılan artış sonrasında işsizlik maaşı rakamları da değişti. Buna göre en düşük işsizlik maaşı 2023 yılı için damga vergisi hariç 4.003 TL oldu. En yüksek işsizlik maaşı ise yine damga vergisi hariç tam 8.006 TL’ye yükseldi. İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların belirli koşulları sağlamaları gerekecektir.

NİSANDAN SONRA UYGULANACAK!

İşsizlik maaşı mevcut uygulama kapsamında son 4 aylık maaş ortalamasına göre hesaplanıyor. Bu nedenle Şubat ayı itibariyle işten çıkan kişiler için farklı rakamlar uygulanacak. Yeni rakamlar ise Nisan 2023 itibariyle uygulanabilecek. 4 aylık maaş ortalamasına bakılarak yapılacak hesaplamalar kapsamında vatandaşlar için işsizlik maaşından ne kadar ücretler ile yararlanacakları hesaplanacak.

2023 Şubat ayı işsizlik maaşında dikkat çeken fark! En düşük ve en yüksek işsizlik maaşı rakamları açıklandı! ile ilgili etiketler maaş işsizlik maaşı EYT Şubat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.