2023 seçimlerine nasıl bir ekonomik iklimde gidilecek? İşte Mehmet Barlas'ın öngörüsü...

Türkiye 2023 seçimine ekonomik sarsıntılarla mı girecek? Son dönemde döviz kurundaki artış ve bunun topluma yansımaları üzerinden Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair tahminlerde bulunan Mehmet Barlas, "2023 seçimlerine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı ekonomik tedbirler olumlu etkisini gösterecektir." görüşünde...

Döviz kurundaki dalgalama ve enflasyondaki artış son dönemde vatandaşların bütçesini zorlamaya başladı.

Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarını bu konu üzerinden köşeye sıkıştırma gayretine girerken, "erken seçim" çağrıları da dillendirilmeye başlandı.

Buna karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin 2023 yılında yapılacağını sık sık yineliyor.

Bu noktada, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'tan 2023 yılının olası ekonomik iklimine ilişkin öngörüler geldi.

TEORİ VE GERÇEK...

Teorik olarak ne söylenirse söylensin, sonunda eğer insanlar kazandıklarıyla yaşayamıyorlarsa her şeyin laftan ibaret kalacağını belirten Barlas, "Şimdi beklenti, asgari ücretin hiç olmazsa 4000 TL civarında gerçekleşmesidir. Bu şekilde 8 milyon çalışan, hiç olmazsa yaşamın askeri nimetlerinden yararlanır." ifadelerini kullandı.

İhracatın, üretimin ve büyümenin artığını dile getiren Sabah Başyazarı bu tabloyu şöyle yorumladı; " Bu demek ki ekonominin yarını sağlamdır. Ama döviz kuru ve enflasyon hâlâ kalıcı bir ortamın parçaları olarak hayatımızda yer almalıdır."

"2023'TE ERDOĞAN'IN TEDBİRLERİ ETKİSİNİ GÖSTERECEK"

Seçim sandığının halkın önüne çıkartılacağı 2023 yılına ilişkin tahinlerini de paylaşan Barlas, "2023 seçimlerine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı ekonomik tedbirler olumlu etkisini gösterecektir. Bundan şüphe etmeyelim. Ayrıca eğer siyasete gerçekten heves ediyorsak ve yerimizi muhalefet olarak belirlemişsek bu gerçekleri de göz önünde tutalım. Yani PKK uzantısı partilerin veya onlarla işbirliği yapanların ne ekonomiye ne de güvenliğe bir katkıları olmayacaktır." dedi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

2023 seçimlerine nasıl bir ekonomik iklimde gidilecek? İşte Mehmet Barlas'ın öngörüsü... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim Mehmet Barlas 2023
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.