2023 için gizliden gizliye yürütülen muhalefet operasyonu

Muhalafet partilerinin 2023 seçimlerinde kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği tartışılmaya devam ediyor. Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü köşe yazısında eski siyasetçinin, muhalefetin adayının kim olacağına dair tartışmalar hakkında son dönemde kulislerde konuşulan ‘çılgın’ bir ihtimalden söz ettiğini belirtti.

Muhalafet partilerinin 2023 seçimlerinde kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği tartışılmaya devam ediyor.

6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi bir adım öne çıksa da, henüz bu konuda uzlaşmaya varılmış da değil.

Bu noktada Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan gelen son açıklamalar da dikkat çekiciydi.

Karamollaoğlu, seçim kanununda yapılan değişikliğe dikkat çekti ve 6'lı masaya ilişkin, "6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı." diye konuştu.

Diğer yandan, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı belirleme noktasında da by-pass edilebileceği ihtimali kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı.

Habertürk yazarı Kübra Par'ın bugünkü köşe yazısı önümüzdeki günlerde muhalefet içinde tartışılacak başlıca konulardan birinin ipuçlarını veriyordu.

Par "Duyduğum en çılgın adaylık senaryosu" başlığını taşıyan yazısında, Türkiye’nin yakından tanıdığı eski bir siyasetçi ile sohbet ettiğini ve kendisine ilginç bazı bilgiler verdiğini dile getirdi.

Eski siyasetçinin, muhalefetin adayının kim olacağına dair tartışmalar hakkında son dönemde kulislerde konuşulan ‘çılgın’ bir ihtimalden söz ettiğini belirtti.

Kübra Par, eski siyasetçinin muhalefetin o "çılgın projesi" hakkındaki duyumlarını şöyle aktardı;

“Seçim tarihi açıklandığı anda öncülüğünü Ümit Özdağ’ın yapacağı bir grup yüz bin imza toplayarak Mansur Yavaş’ı aday gösterecek. Buna karşılık bir başka grup da yüz bin imza toplayarak Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterecek. Tabii bu imza sayıları yüz binle kalmaz, milyonu bulabilir.

Her ikisinin de iradesi dışında gerçekleşecek bu durum karşısında halkın isteğine rıza göstermek dışında yapacakları pek bir şey kalmayacak.

O dakikadan sonra 6’lı masadan Kılıçdaroğlu’nun adının çıkıp çıkmamasının bir önemi kalmayacak.

Seçimde asıl yarış Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefet adayı arasında değil, İmamoğlu ve Yavaş arasında geçecek”

Habertürk yazarının, bu senaryonun inandırıcılığını sorgulaması üzerine eski siyasetçi, “Benim öne sürdüğüm bir şey değil. Birileri bunu ciddi ciddi pişiriyor” yorumunu yaptı.

Par ise yazısının ilgili bölümünü, "Aday olmayı gerçekten düşünen ve belediye başkanları tehlikesini parti içinde bertaraf ettiğini zanneden Sayın Kılıçdaroğlu böylesi bir olasılığı da hesaba katıyor mudur acaba?" sorusu ile sonlandırdı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİNN TIKLAYIN

2023 için gizliden gizliye yürütülen muhalefet operasyonu ile ilgili etiketler Kübra Par Erdoğan seçim İmamoğlu Mansur Yavaş 2023 Kılıçdaroğlu mansur
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.