2023 Eurovision Şarkı Yarışması'nın hangi şehirde yapılacağı belli oldu

İngiltere’nin Liverpool kentinin Mayıs 2023’te düzenlenecek Eurovision Şarklı Yarışmasına ev sahipliği yapacağı açıklandı. Gelecek yılki Eurovision yarışması Ukrayna adına İngiltere tarafından düzenlenecek.

Eurovision 2022'yi Ukrayna'nın kazanmasının ardından Rusya ile savaş nedeniyle yarışmanın Ukrayna'da yapılamayacağı açıklanmıştı. Son olarak yarışmanın İngiltere'de yapılacağı duyuruldu. Avrupa Yayın Birliği (EBU) resmi sitesinden yaptığı açıklamayla, İngiltere'nin bu yılki yarışmanın ikincisi olması nedeniyle bu ülkenin kamu yayın kuruluşu olan BBC ile görüşüldüğünü ve 2023 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'nın İngiltere'de yapılmasına karar verildiğini açıklanmıştı.

YARIŞMA LIVERPOOL'DA YAPILACAK

Ağustos ayında açıklanan bu kararın ardından hemen herkes yarışmanın İngiltere'nin hangi şehrinde yapılacağını merak ediyordu. Eurovision Şarkı Yarışması 2023'ün Liverpool'da yapılacağı açıklandı. Eurovision’un sunucusu ve 59 yaşındaki komedyen Graham Norton, BBC’den yaptığı açıklamada, "2023'te 67. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapacak şehir Liverpool'dur" dedi.


YARIŞMAYI BİR ÖNCEKİ YIL KAZANAN ÜLKE DÜZENLİYOR

Her yıl yaklaşık 40 ülkenin katıldığı yarışmayı geleneksel olarak bir yıl önceki yarışmayı kazanan ülke düzenliyor. Bu yıl yarışmayı Kalush Orkestra’nın söylediği Stefania adlı şarkıyla Ukrayna kazanmıştı.

Avrupa Yayın Kuruluşu, Ukrayna’daki savaş nedeniyle gerekli güvenlik koşullarının sağlanamayacağı gerekçesiyle yarışmanın gelecek yıl düzenlenmesini, şarkıcısı ikinciliği kazandığı için İngiltere’ye verdi. Ukrayna, kararı önce kınasa da sonra kabul etti.

2023 Eurovision Şarkı Yarışması'nın hangi şehirde yapılacağı belli oldu ile ilgili etiketler Eurovision İngiltere Liverpool Eurovision 2023 eurovision şarkı yarışması
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.