2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman yapılacak?

2023 yılına çok kısa bir süre kaldı... Yeni yıl için geri sayım başlarken, Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 tarihi en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman? Ayrıntılar haberimizde...

2023 yılına girmemize çok kısa bir süre kala, milyonlarca vatandaş tarafından Cumhurbaşkanlığı 2023 seçimleri için ne zaman sandık başına gideceğimiz büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman? Ayrıntılar haberimizde... 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman yapılacak?

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne zaman yapılacağı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu ile belirlenmiştir. Bu çerçeve Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri beş yılda bir aynı günde yapılır.

Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev sürelerinin dolmasından önceki son Pazar günü oy verme günüdür. Görev süresi, birlikte yapılan bir önceki seçim tarihi esas alınarak belirlenir.

Bu çerçevede son seçim 24 Haziran 2018’de yapıldığından kanuna göre öngörülen tarih 18 Haziran 2023. Ancak Resmi Gazete'de 2023 yılı seçim günü ile ilgili kesin bir açıklama henüz yapılmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ NASIL YAPILIR?

Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapılır.

Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy almış iki aday katılır ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir.

 

 

 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler seçim Cumhurbaşkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.