2022’nin son faiz kararı açıklanacak! Uzmanlar ‘sabit’ fikrinde birleşti

Piyasalar gözünü bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararına çevirirken ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 9'da sabit bırakılmasını bekliyor.

Piyasalar bugün gözünü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararına çevirdi.Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanırken faiz kararı saat 14.00’te kamuoyu ile paylaşılacak. Hatırlanacağı üzere banka Kasım ayı politika faizini tek haneye indirerek yüzde 9 seviyesine çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘faizde tek hane’ sözlerine uyan bu karar sonrasında yılın son faiz kararı ne olacak merak konusu oldu.

EKONOMİSTLERİN ORTAK GÖRÜŞÜ ‘SABİT’

Bugün ise ekonomistlerin tamamı, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakması bekliyor. Konuya ilişkin TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 9'da sabit bırakılmasını bekliyor.

26 SAY SONRA TEK HANEYE İNDİ

Son olarak politika faizi en son 22 Mayıs 2020 tarihinden eylüle kadar yüzde 8,25 ile tek haneli olmuştu. Faiz, 2020 yılı Eylül ayında yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e çıkarılarak, tek haneli rakamlara ara verilmişti. Aradan geçen 26 ayın sonunda faiz, tekrar bugün verilen kararla yüzde 9'la yine tek haneyi indi.

 

 

 

 

2022’nin son faiz kararı açıklanacak! Uzmanlar ‘sabit’ fikrinde birleşti ile ilgili etiketler faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.