2022'de 850 bin esnaf vergi ödemeyecek! İşte şartlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşayan küçük esnafa müjde gibi müjdeler geliyor.. Yeni düzenleme ile 850 bin esnafa 2022 yılında vergi mükellefiyeti sağlayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığında çalışmaları süren yeni ekonomi paketinde büyük sürprizler var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporlar çerçevesinde yürütülen çalışmada 7 başlık öne çıkıyor, bunun dördü ekonomiyle ilgili...

Düzenlemede özellikle, sayıları bir milyona ulaşan küçük esnafı ilgilendiren önemli düzenlemeler yer alıyor.

Küçük esnafın omzundaki vergi yükünün kaldırılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindiği bilgisini veren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "2021 yılı için yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan esnafı vergiden muaf tutacak düzenleme geliyor. 2022 yılında yürürlüğe girecek düzenleme 57 maddeden oluşacak ve 850 bin esnafa vergi mükellefiyeti sağlayacak." dedi.

Esnafın, vergi kaçağının önlenmesi açısından defter tutmaya devam edeceğini de vurgulayan Selvi, "Ama 2022 yılında yeniden değerlendirme oranıyla bu rakam 250 bin liraya çıkacak. 250 bin liranın altında cirosu olan esnafı kapsayacak." notunu düştü.

Üzerinden çalışılan yeni düzenlemeye göre, terzi, ayakkabı tamircisi, berber, kahvehane gibi basit usulde defter tutan küçük esnaf ile yıllık cirosu 240 bin liranın altında olanların gelir vergisinden muaf olması öngörülüyor.

MESLEK LİSELERİNİ TEŞVİK

Paketin ikinci ayağını ise öğrenciler oluşturuyor. Meslek lisesi öğrencilerini ara eleman olarak istihdam eden işverenleri teşvik etmek için, öğrenci başına 760 liralık desteğin tamamı devlet tarafından karşılanacak.

Ayrıca sanayide kalfalık seviyesine yükselen lise öğrencilerinin ücreti ise 1.200 liraya yükselecek. Bunun tamamı da yine devlet tarafından karşılanacak. Öğrencilerle ilgili teşvikin devreye girmesiyle birlikte iş garantili öğrenci sayısının 160 binden 500 bine çıkarılması hedefleniyor.

2022'de 850 bin esnaf vergi ödemeyecek! İşte şartlar... ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi esnaf
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.