2022 yılı ulaşım bütçesinde demiryollarının payı karayolları ile eşit

Hükümet 2022 yılı bütçesini müzakere ederken ulaşımda demiryollarına önem gösteriyor. Planlanan bütçe uyarınca Dünya Bankası’ndan sağlanan 500 milyon Euro demiryolu ulaşımının gelişmesi için kullanılacak.

İstanbul’da basın çalışanları ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, taşımacılık konusunda 2022 yılında demiryollarına öncelik tanınacağını belirtti.

2002 yılından bu yana kamuya yönelik ulaşım bütçelerinde karayollarının yüzde 65 pay aldığını aktaran Karaismailoğlu, demiryolu ulaşımına olan talep ve enerji tasarrufu tedbirlerinin raylı ulaşımı daha önemli hale getirdiğini ifade edip, demiryollarına ulaşım bütçesinin yüzde 45’inin ayrılacağını söyledi. Karayollarına ayrılan yüzde 45 oranıyla denk olacak demiryolları yatırımları, Dünya Bankası’nın ayırdığı 500 milyon Euro’luk krediden de destek görecek.

Dünyanın önde gelen ülkelerinde gerçekleşen yük taşımacılığının beşte biri demiryolları üzerinde sağlanırken Türkiye’de bu oran yüzde 1 civarında seyrediyor. Karaismailoğlu amaçlarının Kapıkule’den Gaziantep’e kadar kesinti olmayan raylı hat oluşturmak aktarırken demiryollarına yapılması planlanan gelişmeler, raylı ulaşımı ön planda tutan özel sektör temsilcilerini de sevindirecek nitelikte.

ÇUKUROVA HAVALİMANI DA FAALİYETE GEÇECEK

Demiryollarının yük taşımacılığındaki payını önümüzdeki birkaç yılda yüzde 1’den yüzde 10’a yükseltmeyi planladıklarını ifade eden Karaismailoğlu, 2035 yılına kadar dünya standartlarının yakalanıp bu oranın yüzde 20’ye ulaşmasını hedeflediklerini aktardı.

Söz konusu planlarda önemli bir bağlantı noktası olarak öne çıkan Çukurova Havalimanı için de güncel bilgi sunan Karaismailoğlu, 2022 yılında havalimanına ilk uçağın inmesini öngördüğünü açıkladı.

2022 yılı ulaşım bütçesinde demiryollarının payı karayolları ile eşit ile ilgili etiketler raylı ulaşım Adil Karaismailoğlu ulaşım bütçe tasarısı Çukurova Bölgesel Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.