2022 Şampiyonlar Ligi Finali Nerede, Hangi Ülkede Olacak?

Avrupa Futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi 1955-56 sezonundan bu yana düzenleniyor. Ancak 1992 yılında maç sayıları ve logodaki güncellemeyle birlikte Şampiyonlar Ligi'nin havası bir başka oldu. Peki 2022 Şampiyonlar Ligi finali nerede, hangi ülkede olacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022 yılı finaliyle de futbolseverlere unutulmaz bir maç deneyimi yaşaatacak. Kulüpler düzeyinde en önemli organizasyon olan Şampiyonlar Ligi'nde son 16 eşleşmeleri sonrası artık finale birkaç adım kaldı.

2022 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE OLACAK?

1955 - 1956 sezonundan bu yana Avrupa'nın şampiyonlarını bir araya getiren UEFA organizasyonu 1992 yılında yapılan değişikliklerle bambaşka bir havaya büründü. Maç sayıları ve logodaki değişim sonrası Şampiyonlar Ligi her ülkede büyük ilgi görmeye başladı.

Milli Futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Hakan Çalhanoğlu'nun da içinde yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde son 16 eşleşmeleri de belli oldu.

2022 Şampiyonlar Ligi Finali Nerede, Hangi Ülkede Olacak?

Eşleşmeler şöyle:

Benfica (Portekiz) - Real Madrid (İspanya)

Villarreal (İspanya) - Manchester City (İngiltere)

Atletico Madrid (İspanya) - Bayern Münih (Almanya)

Salzburg (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

Inter (İtalya) - Ajax (Hollanda)

Sporting Lizbon (Portekiz) - Juventus (İtalya)

Chelsea (İngiltere) - Lille (Fransa)

Paris Saint-Germain (Fransa) - Manchester United (İngiltere)

2022 Avrupa Şampiyonlar Ligi 28 Mayıs 2022 tarihinde Rusya'nın St. Petersburg şehrinde oynanacak.

2022 Şampiyonlar Ligi Finali Nerede, Hangi Ülkede Olacak? ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi 2022 şampiyonlar ligi nerede şampiyonlar ligi finali hangi ülkede
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.