2022 Nobel Edebiyat Ödülü Fransız yazar Annie Ernaux'a verildi! Peki Annie Ernaux kimdir?

2022 yılı Nobel Edebiyat Ödülü kazananı Fransız yazar Annie Ernaux oldu. Jüri üyeleri tarafından yapılan açıklamada, 82 yaşındaki yazarın "kişisel hafızanın köklerini, mesafelerini ve kolektif kısıtlamalarını keşfetmedeki cesareti"nden dolayı bu yılki ödüle layık görüldüğü bildirildi. Peki Fransız yazar Annie Ernaux kimdir?

2022 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim Fransız yazar Annie Ernaux oldu. Yazarın Boş Dolaplar, Babamın Yeri, Yalın Tutku ve Seneler romanları Can Yayınları etiketiyle yayımlanmıştı. Peki Annie Ernaux  kimdir?

2022 Nobel Edebiyat Ödülü Fransız yazar Annie Ernaux'a verildi! Peki Annie Ernaux kimdir?

ANNİE ERNAUX KİMDİR?

1 Eylül 1940'ta, Lillebonne'da, işçi sınıfına mensup bir ailede doğdu; çocukluğunu Yvetot, Normandiya'da geçirdi. Mazbut bir sosyal çevrede büyüdü, edebiyat öğrenimi gördü ve uzun yıllar boyunca edebiyat öğretmenliği yaptı. Kişisel deneyimle toplumsal tarihi birleştiren unsurları daha ilk romanı Boş Dolaplar'la ortaya koydu. Toplumsal sınıf atlama, evlilik, kadın özgürlüğü, cinsellik, kürtaj, hastalık, yaşlılık ve ölüm gibi meseleleri kendi deneyimleri üzerinden aktarırken, arka planda daima toplumsal yaşam ve onu oluşturan kültürel, siyasi, tarihî olaylara yer vererek, başta Seneler olmak üzere, "toplumsal bellek" yazını olarak nitelenebilecek eserlere imza attı; birçok ödüle değer görüldü. Hâlâ Cergy'de yaşamaktadır.

2022 Nobel Edebiyat Ödülü Fransız yazar Annie Ernaux'a verildi! Peki Annie Ernaux kimdir? ile ilgili etiketler Annie Ernaux can yayınları 2022 Nobel Edebiyat Ödülü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.