2022 Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün? Nevruz Kürtlerin mi?

Bahar ayının gelişini müjdeleyen ve tarihi eski kökenlere kadar dayanan Nevruz Bayramı ne zaman sorusu gündemde. Azerbaycan başta olmak üzere Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tataristan, Uygur Bölgesi, Anadolu ve Balkanlarda geleneksel olarak kutlanan Nevruz Bayramı hangi gün? Peki, Nevruz Kürtlerin mi?

Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı yine büyük bir coşku içerisinde kutlanacak. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tataristan, Uygur Bölgesi, Anadolu ve Balkanlarda geleneksel kutlamalarla canlılığını günümüze kadar getirmeyi başaran Nevruz Bayramı, baharın gelişini müjdelemektedir.

2022 Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün?

Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı 2022 yılında 21 Mart Pazartesi günü kutlanacaktır.

2022 Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün? Nevruz Kürtlerin mi?

Nevruz Bayramı neden kutlanır?

Nevruz'un her yıl bu tarihte kutlanmasının nedeni; Güneş 21 Mart’a kadar güney yarımküreye daha çok ısı ve ışık verirken, bu denge 21 Mart’ta eşitlenip, daha sonra kuzey yarımküre lehine bozuluyor. Bu nedenle kuzey yarımkürede yaşayan bazı halklar, 21 Mart’ı bütün varlıklar için uyanış ve yaradılış günü olarak kabul edip kutluyor.

Kürtlerde, Nevruz bayramının Fars mitolojisindeki Demirci Kawa Efsanesi'ne dayandığına inanılır. Birçok Kürt şair ve yazarın da eserlerinde yer alan Nevruz'u Kürtler 21, 22 ve 23 Mart'ta kutlarlar.

2022 Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün? Nevruz Kürtlerin mi? ile ilgili etiketler nevruz bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.