2021'de verilecek fitre miktarı belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, 2021 Ramazan ayından başlayarak gelecek yıla kadar ödenecek fitre miktarını belirledi. Böylece 2021'de ne kadar fitre verilecek? Fitre en az kaç TL oldu? Fitre nasıl verilir? soruları da yanıtını buldu. Kuruldan yapılan açıklamaya göre bu bir yıllık sürede kişi başı 28 lira fitre verilebilecek. Kurul fitrenin nakdi olabildiği gibi ayni yani gıda vb. şekillerde de ödenebileceğini belirtti.

Ramazan ayına çok az bir süre kala akıllara 2021'de ne kadar fitre verilecek? Fitre en az kaç TL oldu? Fitre nasıl verilir? gibi sorular geliyordu. 

Merak edilen bu soruların yanıtı bugün cevabını buldu.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu önümüzdeki ramazan ayında verilecek fitre miktarını açıkladı. Buna göre yeni fitre miktarı 28 TL oldu. Kurul fitrenin nakit olduğu gibi ayni olarak da ödenebileceğini bildirdi.

Kuruldan yapılan açıklamanın detayları şöyle:

"Din İşleri Yüksek Kurulumuzca, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için Fitre miktarı 28 TL olarak belirlenmiştir.

Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınmıştır.

Belirtilen meblağ, nakdî olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebilir.

Belirlenen bu miktar aynı zamanda, günlük fidye miktarıdır.

Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir."

2021'de verilecek fitre miktarı belli oldu ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı fitre Din İşleri Yüksek Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.