2021 YKS başvuru ücreti ne kadar, nereye ve hangi bankaya yatırılacak?

YKS başvuruları resmen başladı. ÖSYM platformu üzerinden tamamlanabilecek YKS başvuru işlemleri için sınav ücretlerinin de daha önceden belirlenen bankalara yatırılması gerekmekte. Peki, 2021 YKS ücreti ne kadar? E-Devlet YKS başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite adayları için beklenen 2021 YKS başvuruları başladı. ÖSYM tarafından daha önceden yapılan bir duyuruda YKS başvuru tarihleri hakkında son bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Üç oturum halinde gerçekleşecek olan 2021 YKS sınavının da Haziran ayında yapılacağı bildirilmişti. Peki, 2021 YKS başvuru ücreti ne kadar, nereye ve hangi bankaya yatırılacak?

Milyonlarca aday bugünden 2021 YKS başvuru detayları için kılavuzu bekleyişe geçti. Her yıl üniversite hayali kuran vatandaşların katılım sağladığı sınavın üç oturumdan oluşacağı bilinirken öte yandan yarın yani 4 Şubat tarihi itibarıyla adaylar işlemlerini elektronik ortam üzerinden gerçekleştirecek. Başvurular esnasında kişilerin belirlenen ücreti hesaplara yatırması isteniyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanların, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerini açıkladı.

2021 YKS başvuru ücreti ne kadar, nereye ve hangi bankaya yatırılacak?

2021 YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

"T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

Adaylar, ayrıca ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek."

2021 YKS başvuru ücreti ne kadar, nereye ve hangi bankaya yatırılacak? ile ilgili etiketler YKS başvuru ÖSYM 2021 YKS bankalar
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.