2021 Sözleşmeli öğretmenlik ataması taban puanları açıklandı mı? 2021 ek atama olur mu?

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının önümüzdeki aylarda yapılacağının açıklanması sonrasında adaylar 2020 ilk atama kontenjanları listesi yeniden gündeme taşıdı. Son olarak 2020 Haziran ayında yapılan Alan ve Kurum bazlı sözleşmeli öğretmenlik ataması taban puanları araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama müjdesi adayların büyük bir heyecan yaşamasına neden oldu. Pandemi nedeniyle online eğitime devam edilen okullarda 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan öğretmenlerin okula gelmemesinden dolayı oldukça çok fazla öğretmen açığı bulunmakta.

Sayıştay’ın son açıkladığı rakamlarda kurum bazlı yaklaşık 138 bin öğretmen açığının bulunmasından sonra bu ihtiyaçların karşılanması ve öğrencilerin mağdur olmaması için 2021 yılında öğretmen atamalarının acil olarak yapılacağı kaydedildi.

Önümüzdeki aylarda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştireceklerini söyleyen Erdoğan, yollarına çok daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini ve şimdiden öğretmen atamalarının öğretim camiamıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni etti.

2021 Sözleşmeli öğretmenlik ataması taban puanları açıklandı mı? 2021 ek atama olur mu?

2020 yılının Haziran ayında açıklanan Kurum ve Alan bazlı öğretmen atamaları taban puanlarına aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

2020 İLK ATAMA TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2021 Ek Atama Olur Mu?

2021 yılında gerçekleştirilecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atamalarından sonra ek atama olup olmayacağı konusu Temmuz ya da Ağustos ayında yeniden gündeme gelebilir.

 

2021 Sözleşmeli öğretmenlik ataması taban puanları açıklandı mı? 2021 ek atama olur mu? ile ilgili etiketler sözleşmeli öğretmenlik Milli Eğitim Bakanlığı ek atama taban puanları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.