2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? 1000 TL emekli bayram ikramiyelerine zam var mı?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber 2021 yılında emekli vatandaşlara verilecek olan 1000 TL bayram ikramiyesi yeniden gündeme geldi. Bu yılda hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda verilecek bayram ikramiyesinin 1250 lira olması gündemde. Peki, emekli bayram ikramiyelerine zam var mı?

Emekli vatandaşlar 2021 Ramazan Bayramı’nda verilmesi planlanan bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyişe başladı. Her yıl devlet tarafından emeklilere verilen 1000’er liralık bayram ikramiyelerinin bu sene zamlanması da bir kez daha gündemde.

13 milyona yakın emekli vatandaş Ramazan ayına az bir zaman kala bayram ikramiyelerinde 2021 yılı içim zam yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1000’er lira ikramiye alan emekli vatandaşlar bu sene bu rakamlara zam yapılma ihtimali ile karşı karşıya kaldı.

2021 Ramazan Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

2021 yılında Ramazan Bayramı, 13-15 Mayıs tarihlerinde idrak edilecek. Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ise emekli vatandaşların banka hesaplarına 10-12 Mayıs 2021 tarihlerinde ödenmesi beklenmekte.

2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman
2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi

 

Bayram ikramiyelerinden yeni emekli olan vatandaşlarda yararlanabilecek. Mayıs ayı sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar bu seneki iki bayram ikramiyesini de Temmuz sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesini almaya hak kazanacaklar.

Emekli Bayram İkramiyeleri Zamanlanacak Mı?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aldıkları bayram ikramiyesine %25 oranında zam yapılmasının gündeme geleceği iddia edildi. Daha önceden 1000’er lira bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşlara bu oranda zam yapıldığı takdirde ek ödemelerle birlikte Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1250 lira ikramiye alması gündemde olacak.

2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? 1000 TL emekli bayram ikramiyelerine zam var mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.