2021 Nobel Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian'a verildi!

2021 yılı Nobel Psikoloji veya Tıp Ödülü, sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşifleri için David Julius ile Ardem Patapoutian'a verildi.

2021 yılı Nobel Psikoloji veya Tıp Ödülü sahiplerini buldu. 

Ödül, David Julius ile Ardem Patapoutian'a sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi.

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında açıklanan ödüller için İsveç Akademisi, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, Karolinska Enstitüsü'ndeki Nobel Meclisi ve Norveç Nobel Komitesi, oylama yaparak 2021 yılının ilk ödülü olan Psikoloji veya Tıp dalında ödül sahibini belirledi.

Buna göre David Julius ile Ardem Patapoutian, 'sıcaklık ve dokunma reseptörlerini' keşfettikleri için Nobel Ödülü'nü aldı. 

2021 Nobel Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian'a verildi!

NOBEL TIP ÖDÜLÜ

1901'den bu yana 111 Nobel Tıp Ödülü verildi. Ödülü kazananlardan 12'si kadındı.

İlk olarak Alman bilim insanı Emil Adolf von Behring'e verilen Nobel Tıp veya Fizyoloji ödülünün sahibine bir madalya, bir diploma ve miktarı yıllara göre değişen para ödülleri veriliyor.

2021 Nobel Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian'a verildi! - Resim : 2

2021 Nobel Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian'a verildi! ile ilgili etiketler nobel David Julius Ardem Patapoutian
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.