2021 Memur maaş zammı ne kadar olacak? En az yüzde 7, en çok kaç olacak?

Memur maaş zam oranları, yeni yılda memurların ne kadar maaş alacaklarını da belirleyecek. 5 aylık enflasyon yani yüzde 7.02 kesinleşti. Aralık enflasyonu sıfır çıksa bile emekliler bu oranda zam almış olacak. Enflasyon rakamlarına göre belirlenen 2021 memur maaşları, milyonlarca memurun dört gözle beklediği haber oldu. Peki 2021 memur maaşları ne kadar olacak?

Yeni yılla birlikte memur maaşlarına gelecek olan zamlar da beklenmeye başladı. Ocak 2021 tarihinde belirlenecek olan Aralık ayı enflasyon rakamları, memur maaşlarına yapılacak olan zam oranlarını da belirleyecek.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeni Asır yazarı Faruk Erdem'in konuyla ilgili yazası şöyle: Enflasyon oranları hem memurların hem de emeklilerin zamlarını etkiliyor. Çünkü, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılda iki kez zam alırken bu oranlar 6 aylık enflasyon kadar oluyor. Yani Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam oranı 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında olacak.

Memurlara ve memur emeklileri ise yılda yine iki zam alırken bu oranları toplu sözleşmede belirleniyor. Ancak bir önceki zammın üzerinde oluşan enflasyon da kendilerine fark olarak ödeniyor.

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK 2021?

Buna göre memurlara ve memur emeklilerine Ocak ayında yüzde 3 zam ve 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

Emeklilere ve memurlara verilecek zam oranı dediğimiz gibi 4 Ocak'ta kesinleşecek. Ama elimizde önümle ipuçları var.

Bir kere 5 aylık enflasyon yani yüzde 7.02 kesinleşti. Aralık enflasyonu sıfır çıksa bile emekliler bu oranda zam almış olacak.

Ancak açıklamalara baktığımızda enflasyonun sıfır çıkmayacağı anlaşılıyor.

kaynak:milliyet

2021 Memur maaş zammı ne kadar olacak? En az yüzde 7, en çok kaç olacak? ile ilgili etiketler memur memur maaş zam oranları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.