2021 LGS sınav sonuçları sonuc.meb.gov.tr! LGS sınav sonuçları nereden öğrenilir?

2021 LGS sınav sonuçları sorgulama! 6 Haziran tarihinde gerçekleştirilen lise sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. 2021 LGS sınav sonuçlarını adaylar E Okul ve meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabiliyor.

2021 LGS sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Geçtiğimiz haftalar içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen liselere geçiş sınavına katılan yüz binlerce öğrenci LGS sınav sonuçlarını merakla bekliyordu.

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2021 LGS sınav sonuçları ile ilgili olarak açıklama geldi. MEB tarafından yapılan açıklamada LGS sınav sonuçlarının daha önceden 30 Haziran 2021 tarihinde adayların erişimine açılacağı belirtilmişti.

2021 LGS sınav sonuçları sonuc.meb.gov.tr! LGS sınav sonuçları nereden öğrenilir?

LGS SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar LGS sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr'den erişebilecek. Adaylara ayrıca bir sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sonuç ekranına erişebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı sistemine kayıtlı bilgilerle sisteme giriş yapılacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

30 Haziran'da sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından tercih kılavuzu yayınlanacak. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında okul tercihleri alınacak. Öğrenciler; Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacak.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî sınavda hiçbir sorunun iptal olmadığını, sonuçları ve Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nu da 30 Haziran'da açıklayacaklarını söyledi.

MEB LGS SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI

2021 LGS sınav sonuçları sonuc.meb.gov.tr! LGS sınav sonuçları nereden öğrenilir? ile ilgili etiketler LGS MEB LGS sınav sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.