2021 kar lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği kullanmama cezası kaç TL?

2021 kar lastiği cezası ne kadar? Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışları sonrası trafiğe çıkan milyonlarca araç sahibi kış lastiklerini taktı. Ancak lastiklerini hala değiştirmeyenler ve kış lastiklerini kullanmayanlar için cezalar da can yakıyor.

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar oldu sorusunun yanıtı haberimizde. 1 Aralık 2020 tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması sonrası hala lastiklerini değiştirmeyenler için cezalar kesiliyor. Peki kış lastiği cezası ne kadar?

2021 KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR?

2021 yılı için kış lastiği cezası 835 TL'dir. (Karayolları trafik kanunu, Madde 65/A). Ayrıca kanuna göre ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir. Kesilen ceza 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirim uygulanır: 626,75 TL ödenir. Ceza puanı ise 10'dur.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI HANGİ TARİHLERDE GEÇERLİ?

1 Aralık 2020 - 1 Nisan 2021 Tarihleri arasında uygulanmaktadır.

Kış lastiğinin başlıca faydaları nelerdir?

Kış lastiği uygulaması zorunlu mu 2019: Hangi araçlara zorunlu? Zorunlu kış lastiği  cezası ne kadar? | Gündem Haberleri

Kış lastiğinin günümüzde birçok faydası bulunuyor. Mevsim şartlarına göre önem kazanan bu lastiklerin sizlere kış aylarında sunacağı faydaları şu şekilde sıralanıyor;

Kış lastiklerinin içerisinde yer alan diş derinliği, yaz lastiklerine göre daha fazladır.
Yol üzerinde kar, buz, su veya çamur etkisini azaltıyor. Kış lastiklerinin içerisinde yer alan madde sayesinde sertleşmiyor ve tutunma özelliklerini koruyor. Islak zeminde bile sürüş emniyetini arttırıyor. Fren gücünü arttıran bir yapıya sahiptir.

2021 kar lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği kullanmama cezası kaç TL? ile ilgili etiketler sağlık Kış lastiği cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.