2021 Kadir gecesi ayın kaçı? Kadir gecesi hangi tek gecelerde aranır?

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak kabul edilen Kadir gecesi, Müslüman alemi tarafından her yıl dualar ve ibadetlerle geçirilmektedir. 2021 Kadir gecesi ayın kaçı?

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan Kadir gecesi için heyecanlı bekleyiş başladı. Mübarek Ramazan ayı içerisinde ihya edilen Kadir gecesi son on gününde teravih namazlarını kılmaya, imkân varsa itikafa özen gösterilmelidir.

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

2021 yılında Kadir gecesi 8 Mayıs Cumartesi’ni akşamını 9 Mayıs Pazar gecesine bağlayan gün idrak edilecektir. Kur’an-ı Kerim’de de Kadir gecesinin Ramazan’ın son on veya yedi günündeki tek gecelerden (21, 23, 25, 27, 29) birisi olduğu söylenir.

2021 Kadir gecesi ayın kaçı? Kadir gecesi hangi tek gecelerde aranır?

KADİR GECESİNDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Kadir gecesini ihya edebilmek için Ramazan ayında ve özellikle de son on gününde teravih namazlarını kılınmalı, itikafa girilmelidir.

Bu gecelerde mümkün olduğu kadar günahlarımızdan tövbe etmeli, kendimizi hesaba çekmeli, Kur’an okumalı, nafile ve varsa kaza namazı kılmalıyız. Ayrıca bu gecelerde Hz. Muhammed bol bol ‘Allah’ım, sen affedicisin, affı seversin, beni affet’ şeklinde dua etmeyi bize tavsiye etmiştir.

2021 Kadir gecesi ayın kaçı? Kadir gecesi hangi tek gecelerde aranır? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.