Yalçın Bayer: WC suyunu bile zor bulacağız

Küresel ısınma nedeniyle beklenen yağışların bir türlü yağmamasının ardından Türkiye'deki barajların büyük bir bölümü su seviyesinde alarm veriyor. Söz konusu gelişmeye bugünkü köşesinden değinen Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, ''2021 zor geçecek, bırakın içme suyunu, kullanma/WC suyunu bile zor bulacağız artık'' ifadelerini kullandı.

Ülkemizde son yılların en kurak yıllarından birisi yaşandı. Halka su sağlayan barajlardaki seviye kırmızı alarm veriyor.

İstanbul'un sadece 50 günlük suyu kaldığı belirtilirken, tehlike en üst seviyeden dillendirilmeye başlandı.

''WC SUYUNU BİLE ZOR BULACAĞIZ ARTIK''

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde, yağışların yetersiz olduğunu ve Türkiye'nin büyük bir kuraklığa doğru gittiğini yazdı.

Bayer, "2021'de bırakın içme suyunu, kullanma/WC suyunu bile zor bulacağız artık" ifadelerini kullandı.

''2021 ZOR GEÇECEK''

Bayer, "Kuraklık kapıyı çalmıyor, artık kapıyı kırıyor.Su her zaman çok önemli ama bugünlerde daha çok önemli. Barajlarımızın ancak üçte biri dolu, yeraltı suyu seviyeleri düşük. Sonbahar yağışları bu yıl uğramadı, kış ve ilkbaharda yağsa bile 2021 zor geçecek." düşüncesini dile getirdi.

Bayer yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ve İstanbul belediye başkanları bir hafta önce suyu tasarruflu kullanma çağrısı yaptılar. Durum ciddi. İzmir’deki barajlarda geçen seneki suyun sadece üçte biri var. İzmir’deki tehlike su kalitesindeki düşüşte. İstanbul’a gelirsek, havalar böyle giderse tehlike ve risk artacak. Kaç aydır damla düşmüyor. Karı neredeyse unuttuk. Bırakın içme suyunu, kullanma/WC suyunu bile zor bulacağız artık. Bizim içme suların yüzde 90’ının global sermayenin eline geçtiğini biliyor musunuz? Bilin! İklim krizine çözüm nedir: Karadeniz suyu arıtılabilir mi? Daha yazacağız." ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Yalçın Bayer: WC suyunu bile zor bulacağız ile ilgili etiketler Hürriyet Yağmur Yağış Baraj yalçın bayer kuraklık kıtlık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.