2021 Ehliyet harç parası kaç lira? Ehliyet için harç parası nereye ödenir?

2021 ehliyet harç ücretleri belli oldu. Ehliyet almak isteyenlerin yeni yılla birlikte ödeyeceği harç ücretleri vatandaşların sınav öncesi merak konusu oldu. Peki ehliyet harç parası nereye ödenir?

Ehliyet alacak sürücü adaylarının harç ücreti araştırması sürüyor. 1 Ocak 2021 tarihi ile birlikte yürürlüğe giren ve Resmi Gazete'de yayınlanan ehliyet harç ücretleri nereye ödenir? Süresi ne kadar?

2020 yılının bitmesiyle birlikte sürücü adayları ve ehliyetini kaybeden vatandaşlar, yeni yılla birlikte vergi ve harç tutarlarında yapılan değişiklik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili yayınladığı tebliğ ile ehliyet ve pasaport harçlarına gelen zamlar da bellil oldu.

Ehliyet sınıfına göre ilk defa ehliyet alacakların, sınıf ekleyenlerin ve ve sürücü ehliyetini kaybedenlerin ödeyeceği 2021 en güncel harç ücretleri haberimizde listelendi.

EHLİYET HARÇ ÜCRETLERİ 2021

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğine göre, 1-3 yaş aralığında olan otomobillerin 2021 yılındaki motorlu taşıtlar vergisi (MTV) motor silindir hacmi 1300 cc ve aşağısında olanlar için 1051 lira ile 1261 lira arasında değişecek. Şimdi vatandaşlar tarafından 2021 ehliyet harcı da merak ediliyor.

A sınıfı ehliyet harcı 2021 yılında 272 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 820,10 lira olarak uygulanacak.

2021 Ehliyet harç parası kaç lira? Ehliyet için harç parası nereye ödenir?

2020 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 751,70 TL idi. A sınıfı sürücü belgesi harcı ise 249,30 TL olarak vatandaşlardan alınıyordu.

2021 Ehliyet harç parası kaç lira? Ehliyet için harç parası nereye ödenir? - Resim : 2

Üst kısımdaki bilgiler ilk defa ehliyet alacakların ve sınıf büyüteceklerin ödeyecekleri ücretlerdi. Alt kısımda değiştirme, kayıp, evlilik, yıpranma nedeniyle başvuru yapacakların ödeyecekleri harç ücretleri yer alıyor!

2021 Ehliyet harç parası kaç lira? Ehliyet için harç parası nereye ödenir? - Resim : 3

Önemli Not: Eski tip ehliyetini keyfi olarak değiştirmek isteyenler, kaybedenler, yıpranma veya evlilik nedeniyle değiştirmek isteyenler 13+2= 15 TL yenileme ücreti ödemektedir. Yeni tip ehliyetini kaybedenler ise 2021 yılında 225 TL + 45 TL = 270 TL harç ücreti ödemektedir. Ehliyetinizin veriliş tarihine bakınız. Eğer ehliyetiniz 1 Ocak 2016 tarihinden sonra verilmişse bu ehliyet yeni tip ehliyettir. Eğer ehliyetinizin veriliş tarihi 1 Ocak 2016 önceyse eski tip ehliyettir.

 

 

 

2021 Ehliyet harç parası kaç lira? Ehliyet için harç parası nereye ödenir? ile ilgili etiketler Ehliyet sınavı ehliyet sınav ücretleri harç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.