2020 yılında Google'de en çok aranan kelimeler

2020 yılının sonlarına doğru yaklaşırken Google arama motorunda Türkiye’de yılın arama trendleri listesi netlik kazandı. İşte 2020 yılında Türkiye’de en çok aranan kelimeler ve trendler…

Dünyanın en büyük arama motorlarından birisi olan Google, her sene olduğu gibi yine ‘Yılın arama trendleri’ listesini kullanıcıları ile paylaştı. Kullanıcılar ise merakla 2020 yılında en çok aranan kelimeleri merak etmeye başladı. Peki 2020 yılında Türkiye’de en çok aranan kelimeler hangileri oldu? İşte 2020 yılında Türkiye’de en çok aranan yılın arama trendleri…

Google her sene olduğu gibi 2020 yılı içinde yılın arama trendleri listesini takipçileri ile paylaşmayı ihmal etmedi. Google’de bu sene ilk sırada en çok aranan kelimelerin başında uzaktan eğitim sisteminde kullanılan EBA geldi. Koronavirüs salgını nedeni ile okullarda yüz yüze eğitimden online eğitime geçilmesi EBA kelimesinin de popülerliliğinin artmasına neden oldu.

Google’de 2020 yılında isimler listesinin en zirvesinde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer aldı. Her gün, günlük koronavirüs verilerinin sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlarla paylaşan Fahrettin Koca, bir anda tüm dikkatleri de üzerinde toplamış oldu.

2020 yılında Google'de en çok aranan kelimeler

Google’de isimler listesinde Fahrettin Koca’nın hemen ardından ise görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini sosyal medya üzerinden açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geldi. Onu sıra ile Ebru Şallı, Alaattin Çakıcı, Fatih Terim, Lütfi Elvan, Sercan Yıldırım, Halil Sezai ve Nihat Hatipoğlu takip etti.

Google’de diziler sıralamasında 2020 yılında en çok arananların zirvesinde Kanal D’de izlenme rekorları kıran Sadakatsiz geldi. Sadakatsiz dizisinin sıra ile Mucize Doktor, Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı, Alev Alev, Kırmızı Oda, Bay Yanlış, Manajerimi Ara, Bir Başkadır ve Aşk 101 dizileri takip etti.

Google’de kaybettiklerimiz kategorisinde ise Türkiye’de en çok aranan isim Kobe Bryant oldu. Onu sıra ile Pınar Gültekin, Nur Yerlitaş, Aytaç Yalman, Aleyna Çakır ve Maradona takip etti.

2020 yılında Google'de en çok aranan kelimeler ile ilgili etiketler Google Google yılın trendleri
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.