2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman başlıyor?

2020 yılında yapılacak olan Yatay geçiş başvurularının ne zaman başlıyacağı merkla bekleniyordu. Pandemi süreci ile birlikte yurt dışında okuduğu üniversiteye dönmek isteyen Türk ve yabancı uyruklu öğreciler için araştırdık. 2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman başlıyor?

2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman başlıyor? Yüksek öğretim kurulunca pandemi süreci nedeniyle yurt dışında okuduğu üniversiteye dönmek istemeyen Türk öğrenciler ile Türkiye'de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin yatay geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgileri içeren web sitesi erişime açıldı. Yatay geçiş kapsamında üniversitelerce belirlenen kontenjanlar ve her üniversite için farklı tarihlerde olan başvuru süreçleri web sitesi üzerinden öğrencilerin kullanımına sunuldu. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) , yurt dışında okuyan fakat Covid-19 salgını dolayısıyla okuduğu üniversiteye dönemeyen veya okuduğu ülkedeki salgına ilişkin riskler yüzünden üniversitesine dönmek istemeyen öğrenciler için bir dizi önemli kararlar almıştı.

2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman başlıyor?

Bu kapsamda, yükseköğretime girişte başarı sıralaması şartı bulunan tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, öğretmenlik, mühendislik ve mimarlık programları dışındaki yükseköğretim programlarının yurt dışı yatay geçiş kontenjanlarındaki yüzde 50 kısıt kaldırılarak, bu programlara yurt içi yatay geçiş kontenjanı kadar yurt dışı kontenjan ayrılabilmesine imkan tanındı.

YATAY GEÇİŞ KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ayrıca ilk bindeki üniversitelerden yatay geçiş talep edenler için de yeni imkanlar sunuldu, birinci ve son sınıfa da yatay geçiş başvuru imkanı sağlandı, şartları sağlayan ve dileyen öğrenciler için açık öğretim programlarına geçiş yapabilmelerinin yolu açıldı.

KAYIT SÜRECİ 15 ARALIK'A KADAR UZATILACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yurt dışında okumakta olan başarılı Türk gençlerini ve kendi ülkeleri dışında eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrencileri, Türkiye'deki seçkin yükseköğretim kurumlarında eğitim almaya davet ettiklerini açıklamıştı. YÖK bu kapsamda, uluslararası öğrenci adaylarına ön kayıt hakkı tanıyacak, başvuru ve kayıt sürecini 15 Aralık 2020'ye kadar uzatacak.

2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler yatay geçiş ne zaman başlıyor kontenjan neler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.