2020 Sosyal yardım parası nasıl alınır?

Sosyal yardım parası kaç TL, nasıl alınır soruları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. İhtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç ailelerin devletten sosyal yardım almaları için şartlar değişti. Sosyal yardımlaşmaya kira yardımı, giyecek, içecek ve yakacak yardımları da dahil. Türkiye'de Sosyal Yardımlaşma Vakıfları eliyle yapılan yardımlar büyük ilgi görüyor. Peki devletten sosyal yardım parası nasıl alınır, şartlar nedir? İşte merak edilen detaylar...

Sosyal yardım parası nasıl alınır sorusu gündemin en çok takip edilen sorusu oldu. Sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla dağıtılan ve ihtiyaç sahibi ve geliri olmayan ailelerin yararlandığı yardımlar arasında giyecek, yakacak ve yiyecek yardımları bulunuyor. Peki devletten sosyal yardım alma şartları nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...


BU YIL İÇİNDE YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR NELERDİR?

Sosyal yardım parası olarak bilinen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan yardımlar türüne göre değişiyor.

-Nakdi destekler genellikle şartlara uygun olan kişilere yapılmaktadır. Nakdi olarak yapılan para yardımlarında verilen para miktarı değişmektedir. Yardımlar genellikle 20 TL ile 800 TL arasında olmaktadır.

-Doğum yardım parası ödemeleri bütün doğan bebekler için annelere yapılmaktadır. Bu yardımlardan bütün anneler yararlanabilir. Doğum yardım miktarları; 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL ve 3. çocuk için 600 TL olarak verilmektedir.

-Şartlı hamilelik müracaatında bulunan annelere 495 TL yardım yapılmaktadır.

-65 yaşından büyük kişilere 3 ayda bir olacak şekilde ödemeler yapılmaktadır. Bu kişilere 3 ayda bir 705 TL para yardımı sağlanmaktadır.

-Engelli vatandaşlara yapılan yardımlar, kişinin engellilik oranına göre değişmektedir. %70 oranın altında engelli olan vatandaşlara üç ayda bir 1.059 TL, %70 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara yine üç ayda bir olmak kaydıyla 1.589 TL yardım yapılmaktadır.

-Öğrencilere devlet tarafından para yardımları yapılmaktadır. Öğrencilerin okuluna ve yaşına göre yapılan para yardımları 456 TL ile 821 TL arasında değişmektedir.

-Koşullu eğitim yardımlarında ise kız çocuklarına aylık olarak 40 TL, erkek çocuklara ise aylık olarak 35 TL çocuk yardım parası verilmektedir.

-Yeni doğum yapan annelere bir kere olmak üzere emzirme yardımı olarak 149 TL destek sağlanmaktadır.

-Fakirlik maaşı olarak ihtiyaç sahiplerine 643 TL yardım yapılmaktadır.

Yukarıdaki yardımlardan faydalanmak isteyen kişilerin başvurularının ardından durumları incelenir ve ekonomik durumları şartlara uygun olanlara yardımlar verilir.

DEVLETTEN SOSYAL YARDIM ALABİLMEK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Sosyal yardım alabilmek için yönetmelikte belirtilen şartların olması gerekir.

-Herhangi bir sosyal güvencenin olmaması gerekir.

-Sigortalı olarak hiçbir işte çalışmıyor olmak gerekir.

-Sosyal Güvenlik Kurumunda dul veya yetim maaşı gibi yardımları almıyor olmak gerekmektedir.

Yardım başvurusunda bulunan kişilerin yardım başvurularının onaylanması için hane içerisindeki kişi sayısına göre düşen gelir tutarının yoksulluk sınırının altında olması zorunludur. Başvurularda ihtiyaç sahiplerinin bazı belgeleri hazırlamaları gerekir.

-T.C kimlik belgesi aslı veya fotokopisi,

-Muhtaçlık belgesi gibi evraklar hazırlanmalıdır.

2020 Sosyal yardım parası nasıl alınır? ile ilgili etiketler Sosyal Yardım devletten sosyal yardım sosyal yardım alabilme şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.