2020 ÖSYM ALES sınavı ertelendi mi? Hangi sınavlar iptal edildi?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlar sonrasında ‘2020 ÖSYM ALES sınavı ertelendi mi?‘ en çok araştırılan konulardan birisi oldu. Aralık ayı hangi sınavlar iptal edildi? İşte detaylar…

2020 ÖSYM sınavlar ertelendi mi? sorusu gündemde. Hafta sonunda 6 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan ALES sınavı konusunda ÖSYM tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Binlerce aday tarafından merak edilen ALES/2 sınavı ertelendi mi sorusunun cevabı sonunda kesinlik kazanmış oldu.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, kornavirüsle mücadele kapsamında ÖSYM sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Bununla beraber 6 Aralık 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek olan ALES sınavı da ertelenmiş ve ileri bir tarihe atılmış oldu.

HANGİ SINAVLAR İPTAL EDİLDİ?

“Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

2020 ÖSYM ALES sınavı ertelendi mi? Hangi sınavlar iptal edildi? ile ilgili etiketler ÖSYM ALES Sınav iptal erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.