2020 Oscarları kazananlar belli oldu!

2020 Oscar canlı izle! Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Oscar ödüllerinin heyecanı yaşanıyor. Dünyaca ünlü yıldızların ve yapımların ödüllerine kavuşacağı akşamı milyonlarca insan takip edecek. Ülkemizde Oscar törenini Bein 1 HD ekranlarından takip edildi. İşte, 2020 Oscarları kazananlar belli oldu! Merak edilen detaylar haberimizde...

2020 Oscar ödül töreni canlı izle! Dünyaca ünlü yıldızların ve yapımların ödüllerine kavuşacağı akşamı milyonlarca insan takip edecek. Ülkemizde Oscar törenini Bein 1 HD ekranlarından takip edebilecek. Töreni izlemek isteyenler araştırma yapmaya başladı. Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Oscar ödüllerinin heyecanı yaşanıyor. İşte, 2020 Oscarları kazananlar belli oldu! Merak edilen detaylar haberimizde...

2020 OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NE ZAMANDI?

Tüm dünyanın merakla beklediği 92. Oscar Ödülleri 10 Şubat Pazartesi günü yapıldı. 9 Şubat Pazar'ı 10 Şubat Pazartesi'ye bağlayan gece yarısı başladı, Akademi ödülleri Bein 1 HD'de 03:00'te kırmızı halı geçidi ile başladı, 04:00'te ise ödül töreni start aldı.

BEİN 1 CANLI YAYIN

İŞTE 92. OSCAR ÖDÜLLERİ ADAYLARI

Joker, 11 dalda Oscar'a aday oldu. İşte merakla beklenen Oscar adaylarının açıklanan kategorileri: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Özgün Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmenliği, En İyi Makyaj, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Kostüm Tasarımı

Güney Kore yapımı Parazit filmi, adaylıklara damga vuran filmlerden biri oldu. 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Orijinal Senaryo', 'Yabancı Dilde En İyi Film', 'En İyi Kurgu' ve 'En İyi Prodüksiyon Tasarımı' dalları olmak üzere toplam 6 dalda aday olarak büyük bir başarıya imza attı.

2020 Oscar saat kaçta ne zaman hangi kanalda izlenecek 92. Oscar adayları hangi filmler, oyuncular ve yönetmenler

2020 Oscarları kazananlar belli oldu!

En Çok Adaylık Kazanan Filmler

- "Joker" — 11
- "Once Upon a Time In Hollywood" — 10
- "The Irishman" — 10
- "1917" — 10
- "Parasite" — 6
- "Marriage Story" 6
- "Little Women" — 6
- "Bombshell" — 3

EN İYİ FİLM
KAZANAN: Parasite (Neon)

EN İYİ KADIN OYUNCU
KAZANAN: Renee Zellweger (Judy)

EN İYİ ERKEK OYUNCU
KAZANAN: Joaquin Phoenix (Joker)

EN İYİ YÖNETMEN
KAZANAN: Bong Joon Ho (Parasite)

EN İYİ ORİJİNAL ŞARKI
KAZANAN: "(I'm Gonna) Love Me Again" Rocketman (Elton John ve Bernie Taupin)

EN İYİ FİLM MÜZİĞİ
KAZANAN: Joker (Hildur Guðnadóttir)

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM
KAZANAN: Parasite

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
KAZANAN: Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
KAZANAN: Laura Dern, Marriage Story

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO
KAZANAN: Bong Joon Ho ve Han Jin Won (Parasite)

EN İYİ MAKYAJ VE SAÇ TASARIMI
KAZANAN: Bombshell

EN İYİ UYARLAMA SENARYO
KAZANAN: Taika Waititi (Jojo Rabbit)

 

EN İYİ ANİMASYON
KAZANAN: Toy Story 4

EN İYİ GÖRSEL EFEKT
KAZANAN: 1917

EN İYİ KURGU
KAZANAN: Ford vs. Ferrari

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ
KAZANAN: 1917 (Roger Deakins)

EN İYİ SES MİKSAJI
KAZANAN: 1917

EN İYİ SES KURGUSU
KAZANAN: Ford v Ferrari

EN İYİ BELGESEL
KAZANAN: American Factory

EN İYİ KISA FİLM (ANİMASYON)
KAZANAN: Hair Love

EN İYİ KISA FİLM (LIVE ACTION)
KAZANAN: The Neighbor’s Window

EN İYİ PRODÜKSİYON TASARIMI
KAZANAN: Once Upon a Time in Hollywood

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI
KAZANAN: Little Women

EN İYİ KISA BELGESEL
KAZANAN: Learning to Skateboard in a War Zone If You’re a Girl

2020 Oscarları kazananlar belli oldu! - Resim : 2

Marriage Story

Noah Baumbach'ın son filmi Marriage Story, başrol oyuncuları Scarlett Johansson ve Adam Driver'ın performanslarıyla dikkat çekiyor. Film hiçbir büyük ödülü kazanmasa bile önemli ödüllere adaylık kazanması oldukça olası. Laura Dern'in de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında adaylık kazanması şaşırtıcı olmaz.

Once Upon A Time In Hollywood

Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio'yu aynı filmde izlemek bile oldukça heyecan vericiyken bir de üzerine bu filmin yönetmeninin Quentin Tarantino olduğunu söylersek... E gerisini siz düşünün. Once Upon A Time In Hollywood özellikle sonlara doğru tavan yapıyor. Hippie hikâyesiyle Hollywood dünyasını bir araya getirerek unutulmaz bir filme dönüşüyor.

 2020 Oscar saat kaçta ne zaman hangi kanalda izlenecek 92. Oscar adayları hangi filmler, oyuncular ve yönetmenler

2020 Oscarları kazananlar belli oldu! - Resim : 3

Parasite

2019'da Cannes'da Altın Palmiye kazanan Parasite filmi bu yılın en dikkat çeken yapımlarından biri oldu. Soluksuz izlenen film, sınıf çatışmasını/ayrımını hem muzip hem de gerçekçi bir dille anlatıyor. Altın Küre'de 'Yabancı Film' ödülünü kazanan Parasite'in Oscar'da birkaç dalda birden aday olacağını tahmin etmek hiç de imkânsız değil.

The Two Popes

Fernando Meirelles'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu 'The Two Popes' filmi 2013 yılında Papa Benedictus'un istifası ve hemen ardından Latin Amerika'dan gelen ilk papa olan Franciscus'un seçilmesini ele alıyor. Film, etkileyici diyalogları ve Anthony Hopkins'in iz bırakan performansıyla dikkat çekiyor. Film, ödül kazanmasa da önemli dallarda adaylık kazanacağı garanti gibi.

Judy

Amerikalı şarkıcı ve aktris Judy Garland'ın hayatına odaklanan filmin başrolünde Renee Zellweger yer alıyor. Zellweger, Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu dalında kazandığı ödülle Oscar için de en büyük favori olduğunu ispatlamış oldu. Filmin başka dalda büyük ödüle aday olması beklenmes

2020 Oscarları kazananlar belli oldu! ile ilgili etiketler 10 Şubat Oscar 2020 film oyuncu tören ödül yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.