2020 öğretmen maaş zammı ne kadar? Öğretmen zamlı maaş

2020 öğretmen maaş zammı ne kadar? Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla, memur maaşlarına gelecek zm oranları belli oldu. Öğretmen maaşlaerının zamlı hali ise merak ediliyor. Peki 2020 öğretmen maaş zammı ne kadar?

2020 öğretmen maaş zammı ne kadar? Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla, memur maaşlarına gelecek zam belli oldu.Merak edilen konular arasında ise öğretmen maaşlarının zamlı halinin ne olduğu yer alıyor.

ÖĞRETMEN (9/1)

Eski maaş:3804

Yeni maaş:4013

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2019 yılı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74; bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,84 arttı.

Aylık bazdaki artış beklentinin (Yüzde 0,49) üzerinde gerçekleşirken; yıllık artış Yeni Ekonomi Programı'ndaki yüzde 12 hedefinin altında kaldı.

Üretici Fiyat Endeksi'nde (ÜFE) ise aylık yüzde 0,69 yıllık ise yüzde 7,36 artış oldu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla, memur maaşları ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emekli aylıklarına ocak ayında yapılacak artışlar belli oldu.

Memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 5.49 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da yüzde 6.49 oranında artırılacak. En düşük emekli memur aylığı 2 bin 522 liradan 2 bin 660 liraya yükselecek.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

2020 öğretmen maaş zammı ne kadar? Öğretmen zamlı maaş ile ilgili etiketler maaş Öğretmen zam 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.