2020 Hasankeyf eski ve yeni hali

Batman ilinde yer alan Hasankeyf'in eski ve yeni hali merak konusu oldu. Hasankeyf nerede?

Batman ili sınırları içerisinde yer alan ve tarihi yerleşim yerlerinden birisi olan Hasankeyf, Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında sular altında kalmasının akabinde tarihi eserler başka bir yere taşınmak zorunda kalmıştı. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Hasankeyf’in 2020 yılı eski ve yeni hali sosyal medyada gündem oldu.

Hasankeyf'in kuruluş tarihi tam olarak belgelenmemesine rağmen geçmiş dönemlerde farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. 1515 tarihinde Osmanlı topraklarına katılan Hasankeyf şimdiler eski ve yeni hali ile sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında ilk sırada yer aldı.

HASANKEYF NEREDE?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Batman ilçesine bağlı olan Hasankeyf, iki yakasını Dicle'nin ayırdığı bölgededir. İlçenin tarihi, 12.000 yıl öncesine kadar uzanırken 1981 tarihinde doğal koruma alanı olarak kabul edilmektedir.

Hasankeyf

2020 Hasankeyf eski ve yeni hali ile ilgili etiketler Hasankeyf
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.