2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri?

2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri? Üniversite puanlarının açıklanmasını ardından birçok öğrenci ve veli hayatlarını etkiliyecek bu önmeli tercih için araştırmaya başladı. Peki 2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri?

2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri? Büyük gün geldi çattı. binlerce öğrencinin dikkatli bir şekilde yapması gereken tercih dönemi bugün başlıyor. Düşük puan alan öğrenciler ve aileleri gelcekleri için en iyi seçeneklerini araştırmaya başladı. 2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesini inceleyenler YKS tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapacak. 2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri?

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHİ İÇİN EN DÜŞÜK KAÇ PUAN GEREKLİ?

2020-TYT'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla TYT puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak TYT ve YKS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini İnternet'ten bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2020 TYT'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayanlardan tercih yapmaları söz konusu olmayacaktır.

2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri?

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

2020 YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS LİSANS ÖN LİSANS AYRI SAYFALARDA TABAN TAVAN PUANLAR

YÖK Atlas tarafından yayımlanan tercih robotunda lisans ile ön lisans bölümleri ayrı sayfalarda öğrencilere sunuldu.

LİSANS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

ÖN LİSANS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

Burada YKS tercihi yapacağız bölümlerin kodlarını tespit edin ve ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerinizi iletin.

2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, haberimizdeki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

2020 en düşük puanla öğrenci alan güncel üniversite bölümler listesi hangileri? ile ilgili etiketler YKS üniversite 2020 tercih tercihleri en düşük puanla alan hangileri
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.