2020 EKPSS sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu?

2020 EKPSS sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu? Pandemi süreci ile birlikte ÖSYM bütün sınavları ertelemişti. Normalleşme süreci ile birlikte sınavlar tekrar tarih belirlenip yapılmaya başlandı. Peki, EKPSS sınavı ne zaman yapılacak?

 2020 EKPSS sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu? KPSS Lisans ve Ön Lisans sınavlarının gerçeleşmesi ardından engelli vatandaşlarımız EKPSS sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. 2020 yılı EKPSS sınav yeri ve zamanını sizler için araştırdık.

EKPSS ne zaman? 

EKPSS 15 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Sınav 10:15'te başlayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun görüş ve önerileri doğrultusunda sınav ile ilgili olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır:

-Görme engelliler için grafik ve şekilli soruların sorulmamasına,

2020 EKPSS sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu?

-İsteyen görme engellilere büyük punto (16 veya 18 punto) ile basılmış soru kitapçığı verilmesi durumunda genel engelliler gibi testleri cevaplayabileceklerine,

-İsteyen görme engellilere ise okuyucu ve işaretleyici yardımı verecek görevli atanarak, görme dezavantajlarının önüne geçilebileceğine ancak, bu durumda başkasının okuduğunu anlamanın güçlüğünden doğan bir dezavantaj olmaması için sınav süresinin 2/3’ü kadar ek süre verilmesine.

Sınav yerleri belli oldu mu?

Henüz EKPSS sınav yerleri belli olmadı. Olduğunda haberimiz güncellenecektir.

2020 EKPSS sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu? ile ilgili etiketler EKPSS ne zaman sınav tarihi sınav yeri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.