2020 Ehliyet direksiyon sınav tarihleri! Ehliyet direksiyon sınav başvuru nasıl yapılır?

Ehliyet direksiyon sınav tarihlerini merak eden vatandaşlara arama motorlarında sıkça araştırma yapıyor. Koronavirüs nedeniyle ertlenen ehliyet direksiyon sınavı için başvurular tekrar başladı. Ehliyet almak için kursa gitmiş olan fakat teorik sınavı erteleme sebebiyle verememiş olan vatandaşlar için sınavlar kaldığı yerden devam ediyor. Peki Ehliyet direksiyon sınav başvurusu nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Ehliyet direksiyon sınav başvuları koronavirüs nedeniyle ertlenmişti. Ancak sınav için başvurular tekrar alınmaya başladı. Salgın sonrası normalleşme sürecine girildikten sonra ehliyet kursları da faaliyetlerine başladı. İşte Ehliyet direksiyon sınav başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

EHLİYET DİREKSİYON SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN? 2020

Sürücü kurslarındaki eğitimlerini tamamlayan fakat teorik sınava giremeyen vatandaşlar, ehliyet sınavları için yeniden başvuruya hazırlanıyorlar. Salgın sonrası normalleşme süreciyle birlikte faaliyetlerine devam eden sürücü kursları, yarım kalan sınavlar için başvuru almaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav takvimine göre; ehliyet sınavları (MTSK) haftanın 7 günü 81 ilde yeniden yapılmaya başladı.

2020 Ehliyet direksiyon sınav tarihleri! Ehliyet direksiyon sınav başvuru nasıl yapılır?

Sınava katılım randevu sistemiyle düzenleniyor. Teorik eğitimini tamamlayan sürücü adayları, başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyorlar. Sürücü kursunun verdiği teorik kısmı bitiren sürücü adayı, yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor. Şehir dışında bulunan kursiyerler ise bulundukları illerde e-sınava girebilecek.

EHLİYET DİREKSİYON SINAVI 2020 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınavı için e-sınav başvurusu, sınav ücretini yatırdıktan sonra bağlı olunan Özel MTSK Müdürlüğü yani eğitim alınan sürücü kursu aracılığıyla yapılabiliyor.

2020 Ehliyet direksiyon sınav tarihleri! Ehliyet direksiyon sınav başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Ehliyet sınavı ehliyet direksiyon sınavı ehliyet kursları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.