2020 BİLSEM sınav sonuçları sorgulama MEB.gov.tr!

2020 BİLSEM sınav sonuçları sorgulama!2020 BİLSEM sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 6 ay gibi bir süredir MEB tarafından BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. BİLSEM sınav sonuçlarına nereden bakılır? 2020 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM sınav sonuçları 2020 MEB.gov.tr üzerinden anlık olarak sürekli takip edilmekte. BİLSEM sınav sonuçları için meraklı bekleyişin bugün sona ereceği belirtilirken milyonlarca veli ve öğrenci Nisan ayından bu yana BİLSEM’i bekliyor. BİLSEM sınav sonuçları için duyuru yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), BİLSEM grup tarama sınav sonuçları açıklamasının 14 Ekim Çarşamba günü yapılacağını resmen duyurdu.

BİLSEM sonuçları MEB.gov.tr üzerinden bugün ailelerin erişimine açılacak. Örgün eğitimleri haricinde zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenekleri kapsamında özel yetenekli olduğu alanlarda eğitim alabilecek olan BİLSEM öğrencileri, grup ve bireysel tarama sonuçları çerçevesinde değerlendirilecek.

BİLSEM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

14 Ekim Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı duyurulan BİLSEM sınav sonuçları için saat 10.00 ile 14.00 arasında açıklama yapılması bekleniyor.

Grup tarama uygulama sonuçlarına itiraz başvuruları 16 Ekim ve 22 Ekim tarihleri aralığında alınacak. İl tanılama sınav komisyonları tarafından bireysel değerlendirme randevuları 2 Kasım ve 6 Kasım tarihleri aralığında verilecek.

2020 BİLSEM sınav sonuçları sorgulama MEB.gov.tr!

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NASIL YAPILIYOR?

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek. Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı ayrı yapılacak. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt olmaya hak kazanacak.

2020 BİLSEM sınav sonuçları sorgulama MEB.gov.tr! ile ilgili etiketler bilsem BİLSEM sınav sonuçları BİLSEM MEB
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.