2020 Bekçi Maaşları Ne Kadar Zam Olacak? Çalışma süreleri ne kadar? Bekçilerin Zor kullanma yetkisi var mı?

Bekçilerin Maaşları Ne kadar zam olacak sorusu bekçilerin, bekçi adaylarının en çok merak ettiği sorulardan oldu. TBMM'nin yarın ilk gündem maddesi bu olacak. Çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışma süreleri, yetkileri konusuna ilişkin kanun teklifi görüşülecek. Peki 2020 bekçi maaşları ne kadar olacak, bekçilerin çalışma süreleri haftalık olarak kaç saat planlanıyor? Bekçilerin zor kullanma yetkisi var mı? Detaylar haberimizde..

2020 Bekçi Maaşları Ne kadar zamlanacak sorusu binlerce bekçinin yanıtı merakla beklediği soru. Meclis'in bekçi maaşları ve çalışma süreleri ile ilgili yarın kanun telifini görüşeceği haberi üzerine vatandaşlar da bekçi maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırıyor. Bekçilerin zor kullanma yetkisi var mı? Çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma sürelerinin de görüşüleceği oturumda merakla beklenen bir diğer detay da bekçilerin yetkiler.. İşte ayrıntılar...


2020 BEKÇİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olacak. Emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda haftada bir gün istirahat verilmek kaydıyla bu süre artırılabilecek. Bununla birlikte bekçilerin maaşlarında da artış sağlanacak.

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİNİN YETKİLERİ ARTACAK MI?

Düzenlemeye göre; çarşı ve mahalle bekçileri, görev bölgelerinde ve çalışma saatleri içinde kişileri, araçları durdurabilecek, kimlik sorabilecek, şiddet mağduru veya şiddete, istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları en yakın genel kolluk birimlerine teslim edecek.

ARAÇLARIN KALDIRILMASI

Bekçiler, halkın sükun ve istirahatini bozanları ve başkalarını rahatsız edenleri engelleyecek; sokak, geçit ve meydanları tıkayarak trafiğe mani olan taşıtları ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlayacak.

BEKÇİLERİN ZOR KULLANMA YETKİSİ VAR MI?

Çarşı ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip bulunacak, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olacak. Jandarma teşkilatında istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçileri, jandarma hizmetleri sınıfına dahil edilecek.

2020 Bekçi Maaşları Ne Kadar Zam Olacak? Çalışma süreleri ne kadar? Bekçilerin Zor kullanma yetkisi var mı? ile ilgili etiketler bekçi zam yetki zor mahalle çarşı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.