2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Görüşme ne zaman sonuçlanacak?

2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün itibariyle toplandı. İkinci toplantı 10 Aralık’ta Türk-İş’te, üçüncü toplantı 17 Aralık’ta TİSK’te saat 14.00’da olacak. Asgari ücret zammının Aralık ayının sonunda belli olması bekleniyor. İşte 2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Görüşme ne zaman sonuçlanacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

2020 Asgari ücret ne kadar olacak? İkinci toplantı 10 Aralık’ta Türk-İş’te, üçüncü toplantı 17 Aralık’ta TİSK’te saat 14.00’da olacak. Asgari ücret zammının Aralık ayının sonunda belli olması bekleniyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün itibariyle toplandı. İşte 2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Görüşme ne zaman sonuçlanacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Komisyonun toplantılarının haftada bir gerçekleştirilmesi beklenirken 4 toplantı yapılacağı göz önüne alınırsa 2020 yılı asgari ücreti zam oranı açıklamasının 23-27 Aralık tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Bakan Selçuk'un konuyla ilgili açıklaması ise şöyle; Asgari Ücret Tespit Komisyonunun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz. Asgari ücretin sosyal ve ekonomik konjonktür ile uyumlu, kalkınmaya ve verimliliğe katkı verecek şekilde belirlenmesi önem arz etmekte. Temel meselemiz istihdamı korumak olmalı. Buna ulaşılması da tüm sosyal tarafların güçlü işbirliği ile mümkün. Biz burada komisyonun 2. toplantısını Türk-İş'in, 3. toplantısını ise TİSK'in ev sahipliğinde yapacağız. Aralık ayının sonunda bakanlıkta yapılacak toplantı ile de 1 ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek asgari ücreti açıklıyor olacağız.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili Sabah Gazetesi Yazarı Faruk gelişmeleri kaleme aldı. Erdem’in yazısında yer alan detaylar şöyle; Aslında bu güne kadar yapılan asgari ücret artışlarına baktığımızda yaklaşık bir rakam tahmin etmek mümkün oluyor. Son 10 yıllık artışlara bakıldığında 2016'daki yüzde 30'luk artış dışında tüm zamlar bir önceki yılın enflasyonunun 2-5 puan üzerinde gerçekleşmiş durumda.

Yeni Ekonomi Programı'nda ve Merkez Bankası'nın tahminlerinde 2019 yılının enflasyon oranının yüzde 12 civarında olması bekleniyor. Bu rakamdan yola çıkılınca asgari ücretteki artışın yüzde 15 civarında olacağı beklentisi oluşuyor.

Buna göre net asgari ücret 2.323 liraya ulaşıyor. Bunun üzerine pazarlıklarla yapılacak seyyanen artışların eklendiği düşünülürse 2.500 liralık net rakam da öngörülebilir. Tabi bu rakama ulaşmak için pazarlıkların sonucunu beklemek gerekiyor.

 

2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Görüşme ne zaman sonuçlanacak? ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu asgari ücret 2020 zam DİSK memur asgari tisk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.