2020 Almanya işçi alımı hangi mesleklerde?

2020 Almanya işçi alımı meslek kadroları! İŞKUR aracılığı ile Almanya işçi alımı detayları yeniden gün yüzüne çıktı. 1 Mart 2020 tarihinde Nitelikli İşçi Göç Yasası ile Avrupa Birliği yasasının yürürlüğe girmesi sonrasında aralarında Türkiye’nin de olduğu AB üyesi olmayan ülkelerden Almanya’ya işçi alımı başladı. Peki Almanya işçi alımı hangi meslekler de olacak?

Almanya’da çalışma hayali kuran binlerce Türk vatandaşı İŞKUR Almanya işçi alım başvuru şartlarını incelemeye başladı. 2020 İŞKUR Almanya işçi alımı başvuru şartları nelerdir? Almanya işçi alımı hangi kadrolarda olacak?

Almanya'da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilen özel bir birim nitelikli göçmen alımı sürecini öncelikli olarak hızlandıracak. Aynı şekilde nitelikli işçi alımı için vize işlemleri de buna ilave edilecek. Gelenlerin meslek eğitimi ve diplomaları tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı kesinlikle aranmayacak. Kabul edilecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri de olacak.

2020 ALMANYA İŞÇİ ALIMI HANGİ MESLEKLER DE OLACAK?

Almanya'da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor. Bununla beraber kabul görecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri de olacak.

 

2020 Almanya işçi alımı hangi mesleklerde? ile ilgili etiketler almanya işçi alımı Almanya işçi alımı meslekler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.