2020-2021 şampiyonu Devler Ligi'ne doğrudan katılabilecek mi?

Türk futbolunda Şampiyonlar Ligi depremi yaşanmakta. Sivasspor’un da Avrupa defterini kapanması sonrasında 2020-2021 şampiyonunun Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılıp katılamayacağı merak konusu oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail ekiplerinden Maccabi'ye 1-0 yenilip Avrupa kupalarına veda eden temsilcimiz Sivasspor ile ülke puanı kaybetmeye devam ettik. 1 gün öncesinde PSG’ye 5-1 yenilerek Avrupa defterini kapatan Başakşehir ile onun sonrasında Sivasspor’un da elenmesiyle Avrupa’da bir tek takımımız bile kalmamış oldu.

Bu sebeplerden dolayı ise Süper Lig’de 2021-22 sezonunu şampiyonlukla noktalayacak takım, Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek adına en az bir ön eleme turu oynamak durumunda kalacak. Grup maçları sonunda tüm takımları elenen Türkiye, sezonu 30,1 puanla tamamladı ve an itibarıyla ülke puanı klasmanında 13. sırada yer aldı.

Türkiye’nin bir basamak üstünde 31,7 puanlı Ukrayna yer alırken, 11. sırada ise 32,125 puanla İskoçya var. Klasmanda 10. sıradaki Avusturya’nın 35,825 puanı bulunmakta.

İLK 10 ÜLKE DOĞRUDAN KATILMA HAKKINA SAHİP

Statü gereği klasmandaki ilk 10 ülke, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan takım gönderme hakkına sahip.

Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde kupayı müzesine götüren ekip, kendi liginde de Devler Ligi vizesi alırsa, klasmanda 11. ülkenin şampiyonu da bu dev turnuvaya eleme oynamadan katılım hakkı elde ediyor.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON DİREKT KATILMANIN TEK YOLU

Türkiye, geçtiğimiz sezonu 11. sırada tamamladı ve Süper Lig şampiyonunun durumu, Devler Ligi şampiyonunun performansına göre belli olacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşacak takım, kendi yerel liginde de Devler Ligi bileti alırsa Süper Lig şampiyonu (2020-21) direkt gruplarda mücadele etme hakkı kazanacak.

Aksi takdirde Süper Lig’de bu sezon şampiyon olacak takım eleme oynamak zorunda kalacak.

2020-2021 şampiyonu Devler Ligi'ne doğrudan katılabilecek mi? ile ilgili etiketler şampiyon UEFA Şampiyonlar Ligi devler ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.